Livsmedelsinspektör

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Miljöförvaltningen i Mölndal arbetar med tillsyn och prövning enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Förvaltningen arbetar på uppdrag av miljönämnden som är en fristående kommunal nämnd. På förvaltningen arbetar idag 25 personer och arbetet leds av en förvaltningschef och två enhetschefer. Miljöförvaltningen är en liten förvaltning där vi alla kan träffas i olika sammanhang. Vi har ett socialt bra och gott arbetsklimat och vi trivs på vår arbetsplats.

Arbetsuppgifter:

Miljöförvaltningen söker en erfaren livsmedelsinspektör. Tjänsten innebär arbete med att utföra kontroller i enlighet med livsmedelslagstiftningen på alla objekt som förvaltningen har tillsyn på. Som livsmedelsinspektör tillhör du livsmedelsgruppen i enheten Hälsa och Livsmedel.

Det är ett variationsrikt arbete, vilket innebär inspektioner såväl som skriftlig rapportering och dokumentation. I yrkesrollen ingår också att handlägga inkommande ärenden samt besvara frågor från allmänheten och verksamhetsutövare. På miljöförvaltningen använder vi ärendehanteringssystemet EDP Vision.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom livsmedelsområdet. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom livsmedelslagstiftning, förvaltningslagstiftning och kontrollmetodik inom livsmedelsområdet. Erfarenhet av livsmedelskontroll är meriterande.

Som person är du effektiv och ansvarstagande. Du har en god social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare. I en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du har en god planerings- och prioriteringsförmåga samt tar ansvar för och slutför dina uppgifter.

Då vi arbetar med myndighetsutövning är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är van att arbeta med Office-paketet och erfarenhet av EDP Vision är meriterande. B-körkort är ett krav.
Som medarbetare har du en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och deltar aktivt i samarbetet med dina kollegor på miljöförvaltningen och andra övriga förvaltningar i Mölndals Stad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Referensnummer: A845950

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Viktoria Cadle
Enhetschef
Telefon: 031-315 17 21
E-post: viktoria.cadle@molndal.se

Per Kaarle
Miljöchef
Mobiltelefon: 0704-67 72 50
Telefon: 031-315 17 01
E-post: per.kaarle@molndal.se

Fackliga företrädare:

Linda Vidberg Östberg
Naturvetarna
Telefon: 031-315 17 18
E-post: linda.vidberg-ostberg@ molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster