Arbeta som Biståndshandläggare LSS under sommaren 2019

Publiceringsdatum: 2019-02-19

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare vid funktionsstödsförvaltningen arbetar vi utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Ditt huvudansvar är att utreda, bedöma behov och fatta beslut om rätten till insatser enligt LSS och även uppföljning och kvalitetssäkring av fattade beslut. I arbetsuppgifterna ingår personliga möten med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. Detta innebär att du som handläggare på funktionsstödsförvaltningen möter Malmöbor i alla olika åldrar.

Dokumentationen i vårt arbete sker i verksamhetssystemet Procapita där vi utgår ifrån IBIC-individens behov i centrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen eller är under utbildning och har genomfört praktik (termin 5), gärna inom myndighetsutövning. Godkänt resultat på samtliga kurser till och med termin 5 är ett krav och du besitter goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av handläggning IBIC (individens behov i centrum) samt erfarenhet av verksamhetssystemet Procapita. Vidare krävs datorvana samt god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift. Körkort är inte ett krav men är meriterande.

Du behöver ha god samarbetsförmåga med dina närmaste kollegor samt övriga samarbetspartner såväl interna som externa. Vi söker därför dig som är prestigelös, har en positiv inställning, är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter, är bekväm med att fatta beslut enligt tillämplig lag och uppnår resultat.

Ditt bemötande är gott och det är viktigt att du delar Malmö stads värdegrund av att möta varje människa med respekt, engagemang och kreativitet. Vi arbetar ständigt med att öka kvalitet, effektivitet och rättssäkerhet för Malmöbon samt för fortsatt utveckling och samverkan, och nu söker vi dig som över sommaren vill vara med på denna resan! Av denna anledning kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Tillsammans arbetar vi för en god arbetsmiljö där din medverkan ses som värdefull. Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens och/eller erfarenhet. Därtill får du värdefull erfarenhet redan under pågående utbildning eller som nyutexaminerad.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tidsbegränsad anställning under sommarmånaderna 2019 ( juni-augusti) med möjlighet till förlängning.

Antal platser: 6

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-05

Referensnummer: 177-19-51

Kontaktpersoner

  • Izabella Lindahl
  • Sektionschef
  • 040-347306

Fackliga företrädare

  • Kristina Ekholm
  • Vision
  • 040-344834

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen