Schemaläggare/ administratör till Schillerska Gymnasiet

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.
Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.
I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter:

Schillerska gymnasiet är en modern skola i historisk miljö, med ca 1 000 elever och 100 personal. Vi finns centralt i Göteborg i kulturmärkta lokaler. Nära samarbete mellan elever, personal och omvärld ger en aktuell och efterfrågad utbildning där varje elevs utveckling står i centrum. Vi har följande högskoleförberedande nationella program: estetiskt med inriktningarna bild och form, teater och estetik/media, samt bild och form Spets, samhällsvetenskapligt, humanistiskt, ekonomi och naturvetenskapligt program, samt Sprint och IA. Elevinflytande är centralt i skolans arbete och vi har en aktiv elevkår. Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/schillerska för ytterligare information om Schillerska gymnasiet.

Schillerska gymnasiet söker en schemaläggare och administratör. Arbetet består av varierande uppgifter inom skoladministration, i huvudsak med schemaläggning och arbete med lärarplattformen Hjärntorget, men även övriga IT-plattformar. Du är ett stöd för skolans rektorer och som schemaläggare blir du en strategisk samarbetspartner för såväl skolledning som övrig personal på skolan.

I nära samarbete med skolledningen, utefter deras tjänsteplanering och pedagogiska önskemål lägger du skolans schema samt underhåller detta under läsåret. Du schemalägger tillfälliga inslag som exempelvis nationella prov, idrottsdagar, med mera. Du arbetar aktivt med att utveckla skolans kommunikation internt och externt och håller t ex skolans kalendarium uppdaterat så att det får genomslag i schemat. Tillsammans med skolans administration arbetar du för att ge god service till skolans personal, elever, vårdnadshavare och de myndigheter som är en del av skolans vardag.

Kvalifikationer:

God erfarenhet av schemaläggning, samt vana av att arbeta med skoladministrativa system och erfarenhet av NovaSchem är ett krav, erfarenhet från större gymnasieskola är meriterande.

Du har en mycket god kommunikativ och administrativ kompetens och du har god förmåga att skapa ordning och struktur, samt förmedla detta vidare på ett tydligt sätt som är till stöd för hela skolan. Du har hög IT-kompetens och vilja och förmåga att utveckla skolans administration i enlighet med de krav som skolan och olika myndigheter ställer på oss. Din svenska i tal och skrift måste därför vara mycket god.

Du är självgående och tar ansvar för din uppgift samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och har lätt för att samarbeta. Du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Du får gärna ha eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration/kommunikation.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll, måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-02-01. -Tillsvidareanställning (semestertjänst) -Omfattning 100 %. -Tillträde våren 2019 (enligt överenskommelse).

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A836697

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har gått ut - vänta inte med din ansökan!

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och annonsplatser.

Upplysningar lämnas av:

Maria Hjelte
Servicechef
E-post: maria.hjelte@ educ.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Elisabeth J Karlsson
Vision
E-post: elisabeth.j.karlsson@ educ.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster