Bygglovshandläggare

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdsmiljö. Öckerö är strategiskt belägen i Göteborgs skärgård mellan Vinga och Marstrand. Kommunikationerna är goda, från Nils Ericsonsplatsen når man Öckerö kommunhus på ca 50 minuter med snabbuss. Kommunen består av tio bebodda öar med
ca 12 900 invånare.

Verksamheten
Samhällsbyggnadsverksamheten är organiserad direkt under kommunstyrelsen. Plan- bygg- och miljöenheten är en av sex enheter under samhällsbyggnadschefen och spelar en avgörande roll i strävan mot visionen om en levande skärgårdskommun med människan i centrum. Enheten arbetar med såväl myndighets- som strategiska ärenden mot bygg- och miljönämnden respektive kommunstyrelsen.

Öckerö kommun och dess samhällsbyggnadsverksamhet står inför stora och spännande utmaningar. Öckerö är en tillväxtkommun. Stort intresse finns för fysisk planering, exploatering av bostäder och etablering av verksamheter. Detta måste ske på ett långsiktigt hållbart sätt. Strategiska dokument som översiktsplan, bostadsförsörjningsprogram, reviderade lokala miljömål och trafikstrategi är förutsättningar för detta.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten innebär att som myndighet granska ärenden kopplade till bygglovsprocessen och vara ett stöd för privatpersoner och företag.
Du kommer tillsammans med andra medarbetare på enheten att ansvara för registrering, granskning och utskick av beslut i bygglov- och anmälningspliktiga ärenden. Det innebär att tjänsten innefattar till ena hälften administrativa uppgifter och till andra hälften myndighetsutövning.

Vi ger dig möjligheten att ständigt förfoga över den allra senaste kunskapen om byggprocessen och dess lagstiftning i en dynamisk miljö. Vi använder ärendehanteringssystemen Bygg-R, Comprima och Outlook.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning, kunskap om bygglovsprocessen och har inblick i vad myndighetsutövning och granskning mot detaljplan innebär samt har erfarenhet av att jobba administrativt.
Du är serviceinriktad och bra på att uttrycka dig enkelt och korrekt i tal och skrift och kan hantera både service- och myndighetsrollerna.
Du är utvecklingsorienterad och har god samarbetsförmåga. Arbetet innebär en del problemlösning så att ett kreativt tankesätt och öppet sinne för människor värdesätts. Du ska vara utåtriktad, kontaktskapande och företagsam. Öckerö kommun förstår vikten av och skapar förutsättningar för medarbetarnas utveckling. Interna och externa kompetensutvecklingsinsatser är självklara delar av verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:
Praktisk erfarenhet av arbete inom plan- och bygglagen.
Erfarenhet av politiskt styrd verksamhet.

B-körkort är ett plus.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. • • Övrigt Intervjuer kommer att hållas löpande under annonstiden.
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Referensnummer: SB 0187/18

Andra uppgifter:

Öckerö kommun har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Andreas Beutler
Enhetschef Plan- bygg och miljö
Telefon: 031-97 62 51
E-post: andreas.beutler@ockero.se

Fackliga företrädare:

Kontakta kommunservice för mer information, 031-97 62 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster