Driftchef Insamling, Avfallsavdelningen

Tillbaka

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Avfallsavdelningen ansvarar för kommunens avfallshantering genom insamling av hushållsavfall, drift av två återvinningscentraler och den aktiva deponin Bälinge.

Genom FNI (fastighetsnära insamling) av tidningar och förpackningar är målet att fortsätta öka hushållens återvinningsgrad och bidra till de nationella återvinningsmålen.

För mer information: http://www.alingsas.se

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder ett dynamiskt och varierande arbete. Du får ansvar för en erfaren personalstyrka på ca 15 personer och 10 tunga fordon. Tjänsten innebär resultatansvar, miljöansvar och arbetsmiljöansvar för avfallsavdelningens åkeriverksamhet.
Dina uppgifter innefattar att planera, leda och följa upp enhetens arbete. Tyngdpunkten i tjänsten ligger på att verksamheten levererar högsta möjliga effektivitet till lägsta möjliga kostnad.
Du rapporterar direkt till Avfallschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp och är därmed med och påverkar hur framtidens avfalls- och återvinningshantering skall ske i Alingsås kommun.

Kvalifikationer:

Flerårig erfarenhet av arbetsledning och budgetansvar är ett krav. Som person skall du vara driven, strukturerad och tydlig. Du kommer att ansvara för en av kommunens mest synliga verksamheter, vilket ställer höga krav på ett öppet och serviceinriktat förhållningssätt mot våra kunder och medborgare.

Vi tror att du redan jobbar som chef i en liknande roll. Erfarenhet från transporter, logistik och/eller miljöbranschen är meriterande. Du ser förändring och utveckling som en förutsättning för att nå framgång och är en duktig ledare som kan utveckla och motivera personalgruppen till hög effektivitet och hög grad av trivsel på arbetsplatsen.

Du har också:
- B-körkort
- hög samarbetsförmåga
- självständigt förhållningssätt
- starkt driv med fokus på resultat, kvalitet och arbetsmiljö

Eftersom IT får en allt större roll även i logistikbranschen förutsätter vi att du har god datorvana och lätt kan ta till dig nya system.
Om du känner igen dig i beskrivningen ovan så har du möjlighet att bli en viktig kugge i ett ambitiöst team i ett större sammanhang.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.
Urval kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen.
Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. Dagtid 100%
Tillträde: Efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A859438

Upplysningar lämnas av:

John Eriksson
Avfallschef
Telefon: 0322-617012
E-post: john.eriksson@alingsas.se

Facklig(a) företrädare
Joakim Mjörnemyr
Kommunal
Telefon: 0322-61 60 00 växeln

Tillbaka