Verksamhetschef för förskola och skola

Tillbaka

Bollebygd är en av Sveriges snabbast växande kommuner och ligger naturskönt mellan Göteborg och Borås. Vi har bra kommunal service och goda pendlingsmöjligheter. Kommunen står inför flera spännande utmaningar i takt med att kommunen växer och efterfrågan på kommunala tjänster ökar.

Verksamheten för förskola och skola är en av tre delar som tillsammans utgör Bildnings- och omsorgsförvaltningen. Totalt arbetar 250 medarbetare i verksamheten.

För mer information: http://www.bollebygd.se

Arbetsuppgifter:

Som verksamhetschef för förskola och skola har du personal- och arbetsmiljöansvar för förskolechefer och rektorer samt övergripande ekonomisk ansvar för utbildningsverksamheten. Som verksamhetschef är du direkt underställd förvaltningschefen för Bildning- och omsorgsförvaltningen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Utbildningsverksamheten står inför stora utmaningar att anpassa sin organisation efter en snabbt växande befolkning. Rollen som verksamhetschef blir att ta ett strategiskt grepp kring flera olika frågor för att skapa förutsättningar för att kunna bibehålla och fortsätta utveckla god kvalitet i verksamheten samtidigt som organisationen växer. Exempel på sådana frågor är kompetensförsörjning samt planering för nya skolor/förskolor .

Kvalifikationer:

Du har pedagogisk högskoleutbildning och har genomgått rektorsprogrammet. Du har mångårig erfarenhet och utbildning inom ledarskap och personalledning. Vi ser att du har erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer och att du motiveras av de många möjligheter och utmaningar som dessa förutsättningar innebär.

Du är en trygg, engagerad, drivande och kunnig ledare som är beredd att driva och genomföra förändringsprocesser. Du värdesätter delaktighet och är en ledare som kan inspirera dina medarbetare med fokus på lärande, samarbete, respekt, öppenhet och förtroende.

Du har kompetens och intresse av frågor kring undervisning, lärande, kunskapsutveckling, samt erfarenhet och gedigen kompetens av kvalitetsarbete.

För att lyckas i rollen behöver du besitta god samarbetsförmåga samt kompetens och intresse för kommunövergripande samarbete. Du har erfarenhet av att skriva utredningar och rapportera till nämnd samt god förmåga och vana av att kommunicera i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15

Arbetsgivarens referensnummer: 17/86

Upplysningar lämnas av:

Annelie Fischer
Utbildningschef
Telefon: 033 - 430 56 10
E-post: annelie.fischer@ bollebygd.se

Tillbaka