Socialsekreterare - boende

Lerums kommun sektor stöd och omsorg har under det senaste åren arbetat fram vägledning och rutiner avseende bistånd till anskaffning av bostad. Vi har även infört Bosök vilket innebär att vi erbjuder ett pedagogiskt, strukturerat och kontinuerligt stöd i arbetet med att söka bostad. Tjänsten ingår i enheten Stöd och försörjning som leds av enhetschef och metodhandledare med mycket god erfarenhet och kompetens inom boendefrågor. Enheten har totalt 14 medarbetare och kommer du till oss får du ett helt gäng med kollegor som stödjer och gärna hjälper till. Stämningen på enheten är inspirerande, glatt och ger mycket energi. Under 2018 lyckades enheten uppnå målet att fler ska bli självförsörjande. Det hade inte gått om inte enhetens medarbetare varit engagerade och haft viljan att utvecklas. Vill du bli en del av detta gäng? Sök jobbet!

Vi erbjuder dig en introduktion och du får möjlighet att vara med och påverka samt utveckla funktionen. I Lerums kommun erbjuder vi friskvård, semesterväxling och flexibel arbetstid. Du får dessutom extern handledning och möjlighet till kompetensutveckling. Arbetsplatsen ligger nära pendelstation och restiden är 20 minuter från Göteborg eller Alingsås. Här i Lerum arbetar vi aktivt för att våra chefer ska få möjlighet att utöva ett nära ledarskap. Enheten leds för närvarande av tf enhetschef men ordinarie enhetschef, Lisa Eng tillträder den 14 februari.

Arbetsuppgifter:

Som socialsekreterare kommer du att arbeta på ett resultatinriktat och kreativt sätt med att stödja personer som inte har ett eget hyreskontrakt, till att hitta egna boendelösningar. Du arbetar även med att stödja Lerumsbor till att förbättra eller upprätthålla sin förmåga att behålla sitt boende. I det här jobbet kommer du i kontakt med människor som inte alltid är aktuella inom socialtjänsten, men som av olika anledningar befinner sig i riskzonen för att bli av med sitt hyreskontrakt. Grunden för ditt arbete är att stödja dessa personer att vara bra hyresgäster utifrån hyreslagstiftningen. I dina arbetsuppgifter kommer även ingå regelbundna kontakter med hyresvärdar. Du förväntas bidra till utvecklingen av funktionen och vi vill att du är kreativ och kommer med idéer som gör det enkelt för våra kommunmedborgare att hitta information.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan akademisk beteendevetenskaplig utbildning, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är flexibel och pedagogisk. Ditt bemötande kännetecknas av tydlighet och servicekänsla, samt att respektfullt ge den enskilde ansvar för sitt eget liv och sin situation. Eftersom samverkan är en viktig del av rollen vill vi att du har ett helhetsperspektiv, är bra på att bygga nätverk och att skapa och upprätthålla goda relationer med andra samarbetsparter. Du bör vara kreativ när det gäller att finna bra lösningar för människor i utsatta situationer.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och kunskap om boendefrågor, socialtjänstlagen och hyreslagstiftningen. Du kan snabbt sätta dig in i nya IT-system och har du erfarenhet av verksamhetssystemet Treserva är det meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-03-04

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Referensnummer: A848225

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Magnus Billborg
tf Enhetschef
Telefon: 0302-52 14 20
E-post: magnus.billborg@lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster