Förebyggande och främjande arbete i skolan? Jobba som skolkurator

Tillbaka

Nu söker vi dig som vill vara med i Barn- och utbildningsförvaltningens satsning för framtiden! En satsning på framtiden med fokus på stöd och utveckling.

Du kommer vara med att skapa förutsättningar för att alla barn skall trivas i skolan. Vår utgångspunkt är att alla barn och elever ska få ett optimalt lärande och mående utifrån sina egna förutsättningar. Nu vill vi med din hjälp ta ytterligare ett steg vidare!

I Svenljunga kommun har vi en central barn- och elevhälsa. Teamet arbetar främst förebyggande och främjande genom att bidra med engagemang, kompetens och kvalitet för elevens lärande, hälsa och utveckling. I elevhälsan ingår kuratorer, specialpedagoger, skolsköterskor, skolläkare och skolpsykolog. I arbetsgruppen finns 3 kuratorer som i dagsläget utgår från Svenljunga centralort. Vi arbetar på alla skolorna i Svenljunga kommun och har ett nära samarbete med skolledningen på respektive skola.

Om arbetsgivaren:
I Svenljunga har vi den lilla kommunens fördelar; Nära till varandra, till idéerna och till besluten. Vi som arbetar här gör det för att vi vill ge bästa möjliga service till våra medborgare.
Som arbetsgivare värnar vi om din livskvalitet. Det är viktigt att du som anställd trivs och mår bra. Därför satsar vi på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och uppmuntrar ditt engagemang. Vi värdesätter din unika kunskap och erfarenhet och ser gärna att du som anställd är delaktig i utvecklingsarbetet av våra verksamheter.

Hos oss är vi stolta över vår kommun och vårt arbete.

För mer information: http://www.svenljunga.se

Arbetsuppgifter:

Som skolkurator ingår du i barn- och elevhälsans team. Du utgår från Svenljunga centralort men önskemål om annan ort är fullt möjlig. Du arbetar med elever i åldrarna 6-12 år på olika skolor i kommunen. Du arbetar på rektors uppdrag och agerar på individ/grupp och organisationsnivå med ett åtgärdande, förebyggande och hälsofrämjande arbetssätt.
Du arbetar med sociala frågeställningar med/kring elevgrupper, vårdnadshavare, pedagoger och skolledning. Som kurator medverkar du till att elever uppnår kunskapsmålen och utvecklas socialt och emotionellt.

Du får arbeta i ett härligt barn- och elevhälsoteam med mycket vilja och engagemang och en stor strävan att utvecklas som team. Handledning sker regelbundet i grupp med andra kuratorer. Arbetet är omväxlande och innebär även samverkan med flera externa aktörer. Du blir en viktig part i att utveckla barn- och elevhälsan till att arbeta på ett än mer förebyggande och hälsofrämjande sätt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är
• utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning
• som vill arbeta på individ/grupp och organisationsnivå
• som har en god förmåga i att etablera och utveckla relationer till människor i allla åldrar
• som vill vara med och utveckla verksamhet

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Arbetsgivaren lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. En flerårig erfarenhet av arbete som kurator på en skola är meriterande. Krav på körkort och möjlighet att använda egen bil

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2020-08-31. Med möjlighet till förlängning
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24

Arbetsgivarens referensnummer: 003/2019

Upplysningar lämnas av:

Helena Lundgren
Chef för Barn- och elevhälsa
Telefon: 0325-18224
E-post: helena.lundgren@ svenljunga.se

Erica Johansson
Skolkurator
Telefon: 0325-18063
E-post: erica.johansson@ svenljunga.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga parter nås genom kommunens växel
Telefon: 0325-180 00
E-post: kommun@svenljunga.se

Tillbaka