Skriv ut

Arbetsmarknadscoach

Arbetsplatsen

Landskrona med sitt attraktiva läge mitt i Öresundsregionen är på frammarsch. Flera företag väljer att etablera sig just här. Nya områden med havsnära boende växer fram och den vackra anrika staden med rikt kulturliv och levande stadskärna sjuder av aktivitet. På mindre än 30 minuter kan du nå Landskrona med tåg från Malmö, Lund och Helsingborg och på mindre än 60 minuter är du i Köpenhamn.
Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vill du vara med på en resa där du är en av nyckelpersonerna i ett nytt ungdomsprojekt med syfte att ge ungdomar 18-24 år extra stöd och vägledning inför studier, yrkesval, arbete eller praktik?
Brinner du för arbetsmarknadsfrågor och tycker om att arbeta med människor?

Då kan du vara den vi söker!

Vi söker 2-3 arbetscoacher till ett nytt ungdomsprojekt
Landskrona stad går före och arbetar fram lösningen på framtidens arbetsmarknad. Landskrona har som mål att arbetslösheten ska minskas, åtminstone till skånesnittet. För att lyckas med detta måste nya lösningar till. Vi gör detta genom att arbetsplatser och verksamheter ges möjlighet att ställas om för att sänka trösklarna så att fler individer får tillgång till arbetsmarknaden.
Ungdomsprojektet kommer att ingå som en del i Arbetsmarknad Landskrona, som är en samlad satsning för att få ner arbetslösheten i Landskrona. Inom Arbetsmarknad Landskrona finns för närvarande:
• Enkla jobb, inklusive ett 3-årigt socialfondsprojekt
• utbildningssatsningar inom vuxenutbildningen
• utökad samverkan med Arbetsförmedlingen
• fokus på arbete och utbildning i migrationsområdet
• Tillväxt Landskrona AB, ett kommunalt bolag för att stödja näringslivet i kompetensförsörjningsfrågor
Arbetsmarknad Landskrona består totalt av ett 30-tal medarbetare. Som arbetscoach kommer du att ingå ett mindre arbetslag på 3-4 personer där ni arbetar med att i samverkan med Arbetsförmedlingen i Landskrona ge extra stöd och vägledning till ungdomar inför studier, yrkesval, arbete eller praktik
Ungdomsprojektets huvudsakliga målgrupp är ungdomar 20-24 år i behov av fördjupad vägledning och coachning för att öka sin matchningsbarhet. Vägledning och coachning är ofta helt avgörande för att individen ska bli matchningsbar. I gruppen finns många med social problematik och många som behöver extra stöd.
Projektet kommer bestå av; jobbsökaraktiviteter, fördjupad coaching, vägledning, stöd i arbetsgivarkontakter samt motiverande samtal inför utbildning, arbete eller praktik. Att skapa rutiner i vardagen är också en

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning och god kännedom om arbetsmarknaden. Vi ser gärna att du har kompetens inom studie- och yrkesvägledning samt språkkunskaper.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta i projekt, meriterande är erfarenhet av att tidigare ha arbetat i ungdomsprojekt. Arbetet förutsätter intresse för, och en god kunskap i, samhälls- och arbetsmarknadspolitiska frågor och goda kunskaper om målgruppen. Du ska vara med i att bygga upp verksamheten från start och bör därför vara driftig och initiativrik. Du behärskar Officepaketet obehindrat och har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling.

Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss

I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsvillkor

Månadslön, Heltid, 6 månader eller längreAnställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-02-01
Tidsbegränsat till: 2019-01-31
Antal platser: 3

Ansökan

Förvaltning: Landskrona stad - Stadsledningskontor

Arbetsgivarens referensnummer: C16366

Sista ansökningsdatum: 2017-12-20


Sök tjänsten här

Kontaktpersoner

Mats Persson
Projektledare för Arbetsmarknad Landskrona
Mobil: 0709-470051

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0418-47 00 00