<< Tillbaka
Skriv ut

Kommunchef

Uppvidinge kommun är kommunens största arbetsgivare med cirka 800 anställda. I våra verksamheter jobbar vi efter värdeorden mod, tolerans och kreativitet. Vi vill att våra anställda ska känna stor delaktighet och att det ska finnas utrymme för kreativitet, flexibilitet och utveckling. Dina idéer är betydelsefulla. Hos oss har du möjlighet att verkligen göra skillnad för kommunens invånare.

Att våra anställda känner arbetsglädje och har god hälsa är viktigt för oss. Därför satsar vi på hälsofrämjande insatser.

Välkommen med din ansökan och välkommen till en kommun med ett blomstrande näringsliv, ett rikt föreningsliv och närhet till naturen!


Arbetsuppgifter

Kommunchefen har det övergripande ansvaret för verksamheternas planering, ledning och måluppfyllelse. Kommunchefen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där hela kommunkoncernen samverkar för att tillsammans uppnå bästa resultat och ett effektivt nyttjande av skattemedlen. Kommunchefen är högsta ansvariga chef för kommunledningsförvaltningen samt förvaltningscheferna som har ansvar för respektive nämnds förvaltning. Kommunchefen fungerar även som koncernchef genom att vara VD för moderbolaget. Kommunchefen arbetar nära kommunens politiska ledning och representerar Uppvidinge kommun i olika sammanhang. I arbetet ingår att bistå kommunstyrelsen med att planera, leda och följa upp kommunens olika verksamheter.


Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Du söker tjänsten genom www.intendab.com snarast då urval sker löpande.
Antal platser: 1


Kvalifikationer

Kommunchefen kommunicerar den politiska viljan till förvaltningsorganisationen och är ytterst ansvarig för att tillsammans med övriga medarbetare verkställa de politiska besluten, därför kräver uppdraget en kommunikativ skicklighet, engagemang samt förmåga att skapa vi-känsla och delaktighet.

Uppvidinge kommun söker en kommunchef som vidareutvecklar kommunen för att möta kommuninvånarnas behov. Kommunchefens uppdrag behöver inledningsvis fokusera på ledning, styrning, organisation, utveckling av processer och flöden samt ekonomi. För detta krävs ett utvecklingsinriktat, drivande och framåtsyftande ledarskap som kännetecknas av hög integritet och empatisk förmåga. Vidare krävs förmåga att arbeta strukturerat och processinriktat, att vara förtroendeingivande och lyhörd och se medarbetarnas initiativförmåga och drivkraft som viktiga redskap i ledarskapet. För att lyckas i uppdraget behöver ledarskapet präglas av prestigelöshet och en god analytisk förmåga med utgångspunkt i ett coachande och tillitsbaserat förhållningssätt.

För tjänsten krävs universitets- eller högskoleexamen inom samhällsvetenskapligt område och flerårig erfarenhet av att arbeta som ledare i en större organisation, gärna en politiskt styrd verksamhet. Uppdraget kräver god kunskap om kommunledningsverksamhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Upplysningar

Anders Roos , Intend AB
Tel: 070-532 08 18

Ida Brage , Intend AB
Tel: 0705-382 585

Fackliga företrädare nås via kommunens växel Tel: 0474-470 00

Ansökan

Senaste ansökningsdag: 2019-03-07
Arbetsgivarens referensnummer: A850005

Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Uppvidinge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har Uppvidinge kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


<< Tillbaka