Skriv ut annons Skicka via e-post

Tillgängliga språk: Svenska

Sjukhusfysiker till Enhet för strålbehandlingsfysik i Lund

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vid enheten för strålbehandlingsfysik, verksamhetsområde hematologi, onkologi och strålningsfysik, är regionens samtliga strålbehandlingsfysiker, dosplanerare och acceleratoringenjörer anställda. Enheten består totalt av cirka 45 medarbetare och vår maskinpark är en av Europas mest moderna med 13 behandlingsmaskiner från Varian (TrueBeam, iX), Elekta (Synergy), Accuray (TomoHD) och Xstrahl (200kV orthovoltage). Vidare har vi dubbla linjer med Brachyterapi (Varian HDR) och egna CT (Siemens Definition AS+) samt MR (GE Discovery 750w 3T) och möjlighet till protonbehandlingar vid Skandionkliniken (Uppsala).

Vi arbetar alla på strålbehandlingen i Lund och förser verksamheten med vår expertis för allt som rör strålning och förberedelser inför behandlingar och i nära samarbete med Lunds universitet. Uppgifter kan även förekomma inom områdets övriga enheter: röntgen/MR och nuklearmedicin som även inkluderar cyklotronproduktion av radiofarmaka.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu tre sjukhusfysiker, med huvudsaklig inriktning mot strålbehandling.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med de kliniska uppgifterna inom vår enhet för strålbehandlingsfysik. Där ingår bland annat kvalitetssäkring, kvalitetskontroller av patientbehandlingar, optimering av behandlingsmetoder och dosplanering med fotoner och protoner, MRI/CT/PET för strålbehandling, utbildning av personal med mera. Stora möjligheter för utvecklingsarbete finns inom enheten och vi har ett antal stora projekt med flera doktorander engagerade. Tillsammans jobbar vi i den löpande verksamheten och med ständig kommunikation med behandlingspersonal, läkare inom onkologi och övrig personal inom vårt arbetsområde.

Två tjänster är tillsvidareanställningar och det tredje ett vikariat på minst sex månader med möjlighet till förlängning, tillträde snarast möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Erfarenhet av arbete som sjukhusfysiker med inriktning mot strålbehandling, där vi också inkluderar MRI och protonbehandlingar som en naturlig del, är meriterande. Även forskarutbildning, projektlednings- och ledarskapserfarenheter ses som meriterande.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi vill att du som person är analytisk, har hög integritet och god samarbetsförmåga.
Struktur och förmåga att avsluta de arbetsmoment du har ansvar för krävs för tjänsten.

Vi ser gärna att du har en hög grad av flexibilitet, bra dokumentationsförmåga samt förmåga att se helheten. Därtill har du vana av att arbeta självständigt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på̊ svenska samt engelska.

I den sammantagna bedömningen kommer att vägas in sådan personlig förmåga som är av värde för att fullgöra anställningen väl, det vill säga att vara drivande och samarbetsinriktad med god social kompetens.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde är snarast möjligt. Placeringsort: Lund.

Ansökan

Ansök senast:   2018-04-30

Referensnummer:   A765232

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

  Arbetstider: Måndag-fredag, dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner

Sven Bäck - Enhetschef 046- 17 63 19
Andrzej Tomaszewicz – Driftsansvarig fysiker 046-17 63 17

Facklig företrädare

Sacha af Wetterstedt - Naturvetarna 046-17 30 81

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
För att lyckas i rollen tror vi att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.