Skriv ut annons Skicka via e-post

Tillgängliga språk: Svenska

Projektledare/utredningsingenjör

Om arbetsplatsen

Kalmar Vatten AB är ett kommunägt bolag som har till uppgift att förse kommuninvånarna med bra dricksvatten och rena avloppsvattnet innan det når Kalmarsund. Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

Bolaget har ca 100 medarbetare och är uppdelat på avdelningarna: vatten, avlopp, produktion, utredning, stab och ekonomi. I Kalmar kommun har vi ca 60 000 personer anslutna samt ett stort antal företag och andra samhällsinstitutioner. Vi står inför en utmanande och dynamisk framtid vad gäller krav på dricksvattenproduktion och avloppsrening, sanering av äldre VA-ledningar och utbyggnad av befintligt ledningsnät.

Arbetsuppgifter

När en av våra projektledare ska byta inriktning inom avdelningen söker vi en projektledare/utredningsingenjör. Utredningsavdelningen kommer efter nyår bestå av 22 personer indelade i tre grupper. Tjänsten avser projektledning av VA-anläggningsarbeten på ledningsnätet, detaljplanearbete samt utredningsarbete inom dagvatten och spillvattennätet. Tjänsten är bred, utvecklande och ger goda möjligheter att påverka kommunens framtida VA-system.

Som projektledare arbetar du i en ledande och samordnande roll utifrån direktiv genom att noggrant planera, fördela och följa upp alla de aktiviteter som ingår i uppdraget. I detaljplane-arbetet är du delaktig i kommunens fysiska planeringsprocess och bevakar VA-frågor för bästa helhetslösning. Dagvatten- och spillvattenutredningar görs enskilt eller i samarbete med avdelningens övriga utredare.

I tjänsten ingår också att delta i bolagets friskvårdsprogram och andra personalutvecklande aktiviteter. Vi är en hälsosam arbetsplats, hos oss röker vi inte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör, högskoleingenjör eller har likvärdiga kunskaper. Du förväntas ha praktisk arbetslivserfarenhet av att ha arbetat i rollen som projektledare och VA-utredare.

God datorvana, B-körkort och mycket god svenska i såväl tal som skrift är ett krav.

Erfarenhet från kommunal VA-försörjning, entreprenadupphandlingar enligt LoU/LUF och entreprenadjuridik anses meriterande. Har du dessutom arbetat med detaljplaner, dagvattenfrågor, spillvattenfrågor och VA-juridik är det en fördel.

Som person är du flexibel, har en god initiativ- och planeringsförmåga, en grundläggande positiv och lyhörd attityd jämte ett öppet och prestigelöst förhållningssätt. Du ska ha förmåga till helhetssyn på verksamheten, på ett självständigt sätt kunna driva och leda arbetet i en grupp genom att visa omtanke samtidigt som du vågar ställa krav på leverans och kvalitet. Stämmer detta väl in på dig, då kan du vara precis den vi söker!

Vi är ett bolag som värnar om vår personal och arbetar mycket med delaktighet och ständiga förbättringar. Vårt mål är att pensionera friska medarbetare!

Vi eftersträvar mångfald bland medarbetarna avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2019-02-04

Referensnummer:   A839377

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner

Linda Pettersson Gruppchef 0480-45 12 04
Linn Sjögren HR/stabschef 0480-451217

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och sista dag för ansökan är 2019-02-04. Provanställning kan bli aktuell.