Skriv ut annons Skicka via e-post

Tillgängliga språk: Svenska

Affärsutvecklare

Arbetsplatsbeskrivning

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet (myndigheten) svarar för att den regionala kollektivtrafiken i, samt till och från Sörmland, utförs på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt så att den bidrar till regional utveckling, god miljö och tillgodoser invånarnas behov av kollektivtrafik. Myndighetens övergripande mål är att skapa en attraktiv kollektivtrafik för hållbar tillväxt och utveckling.

Myndighetens uppdrag och organisation har fortgående växt sedan etableringen 2012 och har idag 60 medarbetare som arbetar med kollektivtrafikfrågor utifrån kravställning, upphandling, utveckling, planering, uppföljning och kommunikation.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att arbeta med utveckling och förändring? Värderar du ett hållbart samhälle högt och gillar du att ligga i framkant? Vi söker dig som vill vara med och påverka framtiden!

Inom en treårsperiod ska all trafik som bedrivs under varumärket Sörmlandstrafiken upphandlas på nytt. I samband med detta ska avtalen även förnyas och moderniseras vilken ställer nya krav på såväl avtalsförvaltning som myndighetens organisation. Avtalen ska ge trafikföretagen större eget ansvar bland annat kring resenärskommunikation, lokal marknadsföring och trafikplanering.

Som affärsutvecklare fungerar du som projektledare för våra trafikupphandlingar. Du ansvarar samtidigt för att utveckla avtalsförvaltningen för att hantera de nya krav som avtalen ställer. I ansvaret ingår även att på sikt säkra att trafikföretagen levererar enligt avtal och att säkerställa att deras rapportering och fakturering är korrekt och sker enligt avtal.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
- Projektledning för trafikupphandlingar (främst busstrafik)
- Avtalsförvaltning av trafikavtal
- Samverkan med trafikföretag
- Ekonomisk avtalsuppföljning av trafik, kvalitetsincitament och viten
- Verksamhetsutveckling av myndighetens avtalsförvaltning

Du ingår i avdelningen Strategisk utveckling och analys tillsammans med fem kollegor med uppdrag inom upphandling, utredning och analys och din närmaste chef är avdelningschefen. Du har stöd i ditt arbete från olika specialister som exempelvis jurist, ekonom och analytiker inom myndigheten. Myndigheten har verksamhet i både Nyköping och Eskilstuna och du har själv möjlighet att välja var du vill vara placerad. I tjänsten kommer du att då och då resa mellan de båda orterna.

Kvalifikationer

Vi vill att du har lämplig utbildning – antingen eftergymnasial eller akademisk – inom exempelvis ekonomi, logistik eller transport, eller att du har skaffat dig motsvarande kompetens genom flerårig erfarenhet av arbetsuppgifter som gett dig likvärdig kompetens.

För att bli framgångrik i rollen behöver du erfarenhet av flera av följande uppgifter; arbete med upphandling eller strategiska inköp, kunskaper om offentlig upphandling, erfarenhet av arbete med förhandlingar och erfarenhet av arbete med avtalsförvaltning. Vi vill också att du har vana att leda projekt eller processer där du fått olika kompetenser och intressenter att samverka och samarbeta. Du är duktig på Officepaketet i allmänhet och Excel i synnerhet. Din svenska behöver vara god i både tal och skrift så att du kan kommunicera muntligt och skriftligt utan att missförstånd uppstår.

Du har ett affärsmässigt tänk. Du måste även ha en taktisk förmåga och kunna växla från detaljer till att tänka helhet och långsiktighet. Samtidigt måste du vara strukturerad, noggrann och intresserad av detaljer. Du är bra på att kommunicera och gillar att samverka både med interna kollegor och med externa intressenter.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid 40 timmar per vecka

  Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-01

Referensnummer:   3965

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner

Therese Laidna Rekryteringskonsult 016-710 25 09
Åsa Bjerke Avdelningschef Strategisk utveckling och analys 0155-26 59 38

Facklig företrädare

Mari Widegren SACO 0155-26 59 07

Övrigt

Vi ber dig söka denna tjänst via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan och enkät då de bedöms gentemot andra sökande. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du uppger annonsens referensnummer.