Skriv ut annons Skicka via e-post

Tillgängliga språk: Svenska

Lärare i Västerås årskurs 1-6 - ett jobb för framtiden

Arbetsplatsbeskrivning

Det här är en samlingsannons för våra grundskolors samtliga tjänster som lärare mot undervisning i årskurs 1-6. För oss är du viktig!

”Jag får vara med och påverka människors framtid. Det kommer stunder som särskilt påminner mig om varför jag blev lärare, som när jag ser den där ja-jag-kan-blicken hos en elev som knäcker läs- och skrivkoden.” / Zejna, lärare, Västerås stad.

Vi vill att du tillsammans med oss ska känna stolthet och växa i din roll som lärare. Som lärare i Västerås stads grundskolor har du möjlighet att skapa, inspirera och lägga grunden för framtiden. Hos oss finns en mångfald av kunskap i vår kompetenta personal. Vi ser våra medarbetare och tar tillvara på kunskap genom att ge möjligheter till kompetensutveckling, kollegialt lärande och chans att få delta i olika nätverk.

Just nu söker vi lärare till:
- Malmabergsskolan
- Bjurhovdaskolan
- Hammarbyskolan
- Vallbyskolan
- Pettersbergsskolan
- Fridnässkolan
- Apalbyskolan

Läs gärna mer om skolorna och deras arbete på deras hemsidor. Behovet kan komma att förändras och andra skolor kan tillkomma under rekryteringens gång, så skicka gärna in en ansökan även om du är intresserad av andra skolor. Vi stämmer av vårt behov till skolorna med dig om du blir kallad till intervju. Är du lärare endast inom slöjd, bild, musik eller hemkunskap, eller kanske intresserad av kortare vikariat på en termin? Håll då utkik på www.vasteras.se/ledigajobb efter de annonserna.

Västerås stads grundskolor ingår i Barn- och utbildningsförvaltningen. Se gärna vår film om Västerås stads grundskolor: https://www.youtube.com/watch?v=8WiJz_mKYv8

Arbetsbeskrivning

”Mitt jobb ger mig glädje, jag får mycket tillbaka från elever, föräldrar och kollegor. Och det är aldrig statiskt, det finns en ram att luta sig mot, inom den kan jag påverka” / Karin, lärare, Västerås stad.

Enkelt skulle vi kunna säga att du kommer att arbeta med undervisning, handledning, planering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen (LGR 11). Men att vara lärare idag handlar om så mycket mer, något som vi känner stolthet för. Att arbeta som lärare handlar om att ständigt utvecklas utifrån de elever vi möter. Att fånga elevernas intressen och utifrån det skapa rolig och utmanande undervisning. Det handlar också om att dokumentera elevernas lärande för att möjliggöra deras chanser till att nå sina mål. Förutom pedagogiken arbetar vi också med elevhälsoarbete för att säkerställa att våra elever mår bra och känner sig trygga. Framförallt får vi aldrig glömma att känna glädje i vårt arbete och att vi finns där för eleverna.

Som ny medarbetare hos oss kommer du att få en mentor som är ditt stöd första tiden och som ger dig den introduktion du behöver för att känna dig trygg i din yrkesroll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för undervisning inom grundskolan mot årskurs 1-6. Du som fortfarande studerar till lärare är också välkommen att visa ditt intresse för att jobba hos oss. För dig är det naturligt att använda digitala verktyg i ditt pedagogiska arbete.

”Mod att våga utforska och ta för sig pedagogiskt. Vi litar och har förtroende för våra lärare och uppmuntrar till egna initiativ. Våga tänka nytt” / Peter, rektor, Västerås stad.

Våra förväntningar på dig är att du har ett tydligt pedagogiskt ledarskap i ditt klassrum där du arbetar med inkluderande lärmiljöer. Du ger alla elever förutsättningar utifrån deras lärstil och har förmåga att skapa struktur för att hantera vardagen i den föränderliga värld vi lever i. Du skapar tillit, är en förebild och bygger relationer med elever och deras vårdnadshavare. I vår verksamhet ställer vi upp för varandra och alla bidrar till ett positiv arbetsklimat.

När du gör din ansökan kommer du att få fylla i en enkät där du får välja den eller de skolor som du helst vill arbeta på. För att vi ska kunna göra ett så bra urval som möjligt är det viktigt att du fyller i din ansökan noggrant samt besvarar vår enkät och bifogar din lärarlegitimation. Vi kommer sedan vid intervju stämma av dina önskemål igen. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde enligt överenskommelse

Tjänsterna omfattar både tillsvidareanställningar och vikariat.

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-30

Referensnummer:   2017/00856

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   12

Kontakt

Kontaktpersoner

HR-konsult Sanny Norlin 021-39 17 23
HR-konsult Elin Munter 072-141 71 56
HR-konsult Therese Ericsson 021 - 39 14 91

Fackliga företrädare

LR Mårten Lundgren 021-39 22 98
Lärarförbundet Per Dahlberg 021-39 26 79

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.