Sök jobbet här

Skriv ut

Ingenjörer till Medicinsk Teknik

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Blekingesjukhusets medicintekniska avdelning, MTA, består av 20 medarbetare som ansvarar för sjukhusets medicintekniska utrustning och verksamhet. Blekingesjukhuset bedriver verksamhet i Karlskrona och i Karlshamn, och MTA har medarbetare placerade på båda orterna. Arbete kan dock förekomma även på andra orter i Blekinge. På medicintekniska avdelningen får du jobba i nya moderna lokaler och vi ser det som en viktig del att du får kompetensutveckla dig inom ditt område. Du får hos oss möjlighet att göra skillnad i och med ditt nära samarbete med verksamheten!

Vi söker nu nya medarbetare för att förstärka vår avdelning! Vi söker två ingenjörer med basplacering i Karlskrona och en i Karlshamn.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Du och dina arbetskamrater lägger till stor del självständigt upp arbetet. Du kommer jobba nära verksamheten i det kliniska arbetet och arbetet kommer utföras både på plats på avdelningarna och i MTA:s egna lokaler.

Den första tjänsten, med placering inom området fysiologi i Karlskrona, innehåller arbetsuppgifter som i huvudsak inriktar sig på utrustningar och system som används inom områdena Barn, Neonatal och Kvinnosjukvård.
Den andra tjänsten, med placering i Karlshamn inriktar sig i huvudsak på utrustningar i Tandvården, och Primärvården, samt som allmän backup i det på sjukhuset förekommande arbetet. Innehållet i dessa två tjänster kan komma att förändras beroende på de sökandes inriktningar, erfarenheter och intresse.

Gemensamt för dessa två tjänster är att du kommer att arbeta med leveranskontroll, förebyggande och avhjälpande underhåll, säkerhets- och funktionskontroller, samt visst administrativt arbete såsom framtagande av kravspecifikationer inför upphandlingar, riskanalys osv. Du kommer också att utbilda personal i de medicintekniska apparaternas funktion. Vi har ett inventarie- och händelsesystem, Medusa. Vi är i slutskedet av att införa ett kvalitetsledningssystem enligt SS-EN_ISO 13485:2012.

Den tredje tjänsten kommer att innebära arbetsuppgifter som i huvudsak inriktar sig på att bistå verksamheterna och MTA i samordningen med Byggprojektavdelningen under utrustningsplanering/projektering av verksamhet vid renovering och nybyggnation. Denna tjänst kan inledningsvis kombineras med andra arbetsuppgifter beroende på dina kvalifikationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad ingenjör inom områdena medicinsk teknik, elektronik- eller IT, eller har annan utbildning och kvalifikationer som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga. Det är meriterande om din inriktning är medicinsk teknik och om du har yrkeserfarenhet inom området och om du är certifierad av MTF.

Du kommer att arbeta med patientnära utrustningar med höga krav på säkerhet och vi kräver därför att du skall vara noggrann och ansvarskännande, samt ha ett praktiskt handlag och kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi söker dig som är öppen och relationsskapande och som motiveras av att få jobba nära verksamheten. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är proaktiv i ditt arbetssätt och drivs av att få vara med och göra skillnad!

Du skall ha goda kunskaper i engelska, både tal och skrift. B-körkort är ett krav då vi arbetar över hela länet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tjänsterna kommer att tillsättas under förutsättning att vederbörliga beslut fattas.

Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan

Ansök senast:   2017-03-12

Referensnummer:   A650874

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

Kontakt

Kontaktpersoner

Roger Johansson Medicinteknisk chef 0455-73 48 36 roger.johansson@ltblekinge.se
Christer Svensson Verksamhetschef 0455-73 41 23

Fackliga företrädare

Göran Mårdhed Sveriges Ingenjörer (Karlskrona) 0455-73 48 37 goran.mardhed@ltblekinge.se
Johan Ryberg Sveriges Ingenjörer (Karlshamn) 0455-73 24 14 johan.ryberg@ltblekinge.se

Övrigt

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.