Sök jobbet här

Skriv ut

Platsansvarig för Återvinningscentraler (ÅVC)

Arbetsplatsbeskrivning

Renova är den ledande miljökoncernen i avfalls- och återvinningsbranschen i Västsverige. Koncernen består av två bolag, moderbolaget Renova AB och det fristående dotterbolaget Renova Miljö AB. Vi transporterar, sorterar och behandlar avfall och återvinningsmaterial. Vi är alltid långt fram i utvecklingen, med hjälp av nya tekniker och alltid med miljön i fokus. Koncernen omsätter ca 1 miljard kr, har ca 750 anställda och ägs av 10 västsvenska kommuner. För mer information om företaget, besök gärna vår hemsida; www.renova.se

Vi söker nu en platsansvarig för verksamheten återvinningscentraler (ÅVC) inom affärsområde Återvinning (AOÅ). Återvinningscentralerna finns i Göteborg, Kungälv och Stenungsund där det totalt arbetar ca 26 tekniker. ÅVC ingår i enheten för materialåtervinning vars kärnverksamhet består av återvinning och behandling av avfall såsom sortering, omlastning, elektronikåtervinning, farligt avfall, deponi, förbehandling för biogas samt drift av återvinningscentraler.

Återvinningsområdet är dynamiskt med nya miljö- och samhälleliga krav. Detta leder till nya lösningar för såväl avfallshantering som organisering av arbetet. På återvinningscentralerna är information ett av våra viktigaste verktyg. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med att vi tar hand om deras avfall på bästa möjliga sätt för miljön.

Det här är jobbet för dig som uppskattar en ledande position med stort inslag av personalfrågor. I din roll ingår att coacha medarbetare för att höja kompetensen inom materialåtervinning och därmed ökad kundnytta. Ansvaret för drift av återvinningscentralerna fördelas på två platsansvariga. För att optimera resursutnyttjandet inom enheten krävs ett nära samarbete av platsansvariga med blick för helheten. I rollen som platsansvarig ingår att ersätta den andra platschefen i sin helhet vid behov.

Arbetsbeskrivning

Ansvaret omfattar drift av anläggningarna samt ansvar för personal, miljö- och arbetsmiljö samt ekonomi. Rekrytering/bemanning och schemaläggning är frekventa arbetsuppgifter, liksom att hantera utbildnings, arbetsmiljö- och utvecklingsfrågor.

I rollen ingår att leda och fördela arbetet samt att driva och följa upp beslutade aktiviteter. Platsansvarig har daglig kontakt med medarbetare och ska arbeta uppsökande, dvs. besöka de olika arbetsplatserna regelbundet. Platsansvarig håller i arbetsplatsträffar.

I uppdraget ingår även att vara delaktig i utveckling av processer för anläggningarna och verksamhetens drift. Uppdraget omfattar löpande samarbete med externa uppdragsgivare.

I rollen ingår samverkan och förhandling med fackliga organisationer.

Du förväntas bidra till att enheten levererar överenskommen kvalitet och resultat enligt avtal med uppdragsgivare. Platsansvarig rapporterar till driftchef materialåtervinning.

Kvalifikationer

- Eftergymnasial utbildning, gärna inom ekonomi/teknik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
- Erfarenhet av befattning med arbetsledning och ekonomiskt ansvar.
- Kännedom om lagstiftning gällande arbetsmiljö, yttre miljö och tillstånd.
- Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med återvinning.

Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat sätt, samt har lätt för att kommunicera. Då kommunikation är en stor del i denna roll krävs också goda kunskaper i svenska både i tal -och skrift. Du har självklart en mycket god kunskap i att använda administrativa systemstöd.

Som person är du drivande, mål- och resultatinriktad samt affärsmässig. Du får med dig människor runt omkring dig med ditt engagerande och motiverande sätt. Du har även ett stort intresse och engagemang för miljö och en hållbar utveckling.

Renova arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och eftersträvar en jämn fördelning bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde: Snarast efter beslut.

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-28

Referensnummer:   A654456

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid:   Dagtid

Kontakt

Kontaktpersoner

Åke Axelsson Enhetschef 031- 61 83 15
Kerstin Eksell Facklig företrädare: Vision 0705-67 04 58

Fackliga företrädare

Bengt Lindberg Ledarna 031-61 82 52
Anna Stöllman Saco 031-61 80 14
Kim Jörgensen Transport 031-61 85 93