Sök jobbet här

Skriv ut

Behandlare till nytt behandlingshem i Kristianstad

Arbetsplatsbeskrivning

VoB Syd är ett kommunalt vårdbolag som ägs av kommunerna i Kronobergs län och Skåne. Verksamheterna tar emot akuta och planerade uppdrag från socialtjänsten (SOL och LVU) gällande skydd och stöd, utredning, behandling med placering i HVB eller familjehem. VoB driver även boenden för ensamkommande flyktingungdomar och erbjuder konsultationer och insatser i öppenvård. VoB är känt för kundfokus, kvalitetstänkande och förståelse för socialtjänstens situation. Bolaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2008.

VoB erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter för dig som vill satsa i ett kreativt sammanhang med korta beslutsvägar. Vår företagskultur kännetecknas av en hög grad av delaktighet och ömsesidig respekt där arbetsglädje och laganda uppnås. Du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling och subventionerad friskvård. Vårt arbete kännetecknas av professionalitet och hög kompetens. Med utgångspunkt från beprövade och kunskapsbaserade metoder bidrar vi till förändring som gör skillnad i klienternas liv.

VoB kommer under hösten 2017 att starta ett nytt behandlingshem för tonåringar i centrala Kristianstad. Målgruppen är ungdomar i åldern 14-19 år, pojkar och flickor med behov av behandlingsinsatser i heldygnsvård. Verksamheten kommer även att arbeta med ungdomar med flyktingbakgrund som har behov av heldygnsvård. Enheten planerar för 10 platser.


Verksamhetens arbetssätt utgår från STRUKTUR® som är en strukturerad, evidensbaserad och kvalitetssäkrad metod för HVB.
Vi söker nu medarbetare som vill bidra med sin kompetens och erfarenhet och som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla verksamheten

Arbetsbeskrivning

Genom ett nära och aktivt arbete med ungdomarna bedriver du ett motivations- och förändringsarbete som utgår från ungdomarnas individuella behov och förutsättningar. Du genomför strukturerade förändringssamtal och olika aktiviteter med ungdomarna. I verksamheten är systemtänkande ett centralt synsätt för att förstå de sociala sammanhang ungdomen ingår i. Detta innebär att du även kommer att arbeta med multisystemisk inriktning i team med en familjebehandlare. Vi vet att det finns mycket starkt forskningsstöd för att en lyckad skolgång gör skillnad i klienters fortsatta möjligheter till förändring av livssituation. Det är den enskilt viktigaste skyddsfaktorn under uppväxten. Därför kommer du även att arbeta intensivt med att stödja ungdomen att nå framgång i skolan. Att skriva journaler, protokoll och slutrapporter ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning, med erfarenhet av behandlingsarbete med barn och ungdomar i riskzonen och/eller med ungdomar med flyktingbakgrund. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av behandlingsarbete på HVB-hem samt multisystemiskt arbete.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-08-15 Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-10

Referensnummer:   A456457

Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:   Månadslön Individuel lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   9

Arbetstid:   Schema

Kontakt

Kontaktpersoner

Jennie Börjhagen Utvecklingschef 0728-42 98 03 jennie.borjhagen@vob.se
Bodil Eriksson Ledningsstrateg 0708-38 08 81 bodil.eriksson@vob.se

Övrigt

B-körkort samt att du avstår från att röka under arbetstid är en förutsättning för anställning.
Kollektivavtal: KFS vård och omsorgsavtalet tillämpas. Inför en ev. anställning inhämtar arbetsgivaren utdrag från misstanke- och belastningsregistret.