Sök jobbet här

Skriv ut

Kanslichef till skolförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande.

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!Den 1 juli 2017 bildas en ny skolförvaltning i kommunen. Med en gemensam organisation för alla skolformer tar vi ett helhetsgrepp kring det livslånga lärandet från förskola till vuxenutbildning. Skolförvaltningen har drygt 900 medarbetare och leds av skolchefen.

Nu formar vi en helt ny ledningsorganisation som ska leda och utmana förvaltningens chefer och medarbetare. Vi söker nu personer som är intresserade av att vara med och utveckla vår verksamhet.

Lämna in din intresseanmälan via denna länk: https://www.randstad.se/arbetssokande/jobb/karlskoga

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som kanslichef är ny och erbjuder dig utmaningar som kräver stor känsla för struktur, ordning och reda. Som kanslichef leder du arbetet att skapa ett kansli som bedrivs effektivt och rättssäkert med ett nära samarbete mellan kansliets medarbetare.

Du har personalansvar för 12 medarbetare. Alla är specialister inom sina respektive ansvarsområden såsom utredningar, digitalisering, kvalitetsfrågor, kommunikation samt handläggning och administration.

Uppdraget är att skapa ett kansli som bedriver ett effektivt och rättssäkert myndighets- och förvaltningsarbete inom skolförvaltningen. Du kommer att ansvara för att leda och fördela arbetet inom kansliet vad gäller t.ex. ärenden, remisser, motioner och utredningsarbeten. I ditt ansvar ingår även att arbeta fram underlag för nämnden, representation i olika sammanhang, övergripande lokalfrågor men även att arbeta med kvalitets- och utvecklingsarbete.
Som kanslichef ansvarar du för att skapa effektiva arbetssätt, både för att ge politiken goda beslutsunderlag samt för att ge stöd till chefer på olika nivåer i förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning t.ex. mot offentlig förvaltning, samhällsvetenskap eller statsvetenskap. Du skall ha tidigare chefs- eller ledarerfarenhet.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig verksamhet, god kännedom om lagstiftningen inom ett eller flera av förvaltningens verksamheter och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ansvarsområden. Det är meriterande om du har arbetat med kvalitets- och förändringsarbete.
Som person är du drivande, förtroendeingivande med en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. En god samarbetsförmåga, att kunna arbeta med flera olika områden samtidigt och

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-06

Referensnummer:   GN 2017.0182

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Gabrielle Peteri Rekryteringsspecialist Randstad 073-343 41 41 gabrielle.peteri@randstad.se

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-110 10 29.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.