Sök jobbet här

Skriv ut

Familjebehandlare till Trollsjön behandlingshem i Eslöv

Arbetsplatsbeskrivning

VoB Syd är ett kommunalt vårdbolag som ägs av kommunerna i Kronobergs län och Skåne. Verksamheterna tar emot akuta och planerade uppdrag från socialtjänsten (SOL och LVU) gällande skydd och stöd, utredning, behandling med placering i HVB eller familjehem. VoB driver även boenden för ensamkommande flyktingungdomar och erbjuder konsultationer och insatser i öppenvård. VoB är känt för kundfokus, kvalitetstänkande och förståelse för socialtjänstens situation. Bolaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2008.

VoB erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter för dig som vill satsa i ett kreativt sammanhang med korta beslutsvägar. Vår företagskultur kännetecknas av en hög grad av delaktighet och ömsesidig respekt där arbetsglädje och laganda uppnås. Du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling och subventionerad friskvård. Vårt arbete kännetecknas av professionalitet och hög kompetens. Med utgångspunkt från beprövade och kunskapsbaserade metoder bidrar vi till förändring som gör skillnad i klienternas liv.

VoB kommer under hösten 2017 att starta Trollsjön, ett nytt behandlingshem för tonåringar i Eslöv. Målgruppen är ungdomar i åldern 15-19 år, pojkar och flickor med behov av behandlingsinsatser i heldygnsvård. Verksamheten kommer även att arbeta med ungdomar med flyktingbakgrund som har behov av heldygnsvård. Enheten planerar för 10 platser.
Grunden i VoBs HVB verksamheter vilar på ett miljöterapeutiskt synsätt.
Verksamhetens arbetssätt utgår från evidensbaserade behandlingsmetoder. I verksamheten är systemtänkande ett centralt synsätt för att förstå de sociala sammanhang ungdomen ingår i. Detta innebär att behandlingen även kommer att ha inslag av ett multisystemisk familj och nätverksarbete. Stort fokus kommer att läggas på att stödja ungdomarna till att lyckas i skolan. Trollsjön kommer att ha ett strukturerat skattningssystem för att löpande utvärdera behandlingsresultatet för de enskilda ungdomarna.
Vi söker nu en familjebehandlare som vill bidra med sin kompetens och erfarenhet och som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Ditt primära uppdrag som familjebehandlare är att arbeta med ungdomarna och deras familjers beteendemönster och relationer för att på sikt säkerställa ungdomars hemmiljö och levnadsvillkor. Verksamhetens familjebehandling utgår från ett systemiskt förhållningssätt där vi ser helheten kring de ungdomar och deras familjer vi arbetar med. Att inkludera nätverket är en framgångsfaktor i familjearbetet och av stor vikt för att vi ska lyckas hjälpa ungdomarna och deras familjer att få till bestående förändring. Vi eftersträvar också god kunskap och kännedom om anknytningsmönster och hur detta påverkar ungdomar, föräldrar och övrigt nätverk i sina relationer.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller har annan, av arbetsgivaren bedömd, likvärdig utbildning. Vi söker dig som har flera års erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar och deras familjer Du har även familjeterapeutisk utbildning. Vidareutbildning i manualbaserade metoder såsom ex FFT är meriterande, liksom erfarenhet av nätverksarbete och arbete med våld i nära relationer. Det är viktigt för oss att du har ett flexibelt arbetssätt och ett intresse för nya idéer samt att du har lätt för att samarbeta med andra. Du ska också kunna arbeta självständigt och uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Deltid

Tillträde:   2017-11-20 Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27

Referensnummer:   A704997

Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:   Månadslön Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid:   Schema Dag/kväll

Kontakt

Kontaktpersoner

Djylferije kelmendi verksamhetschef 076-9480276 djylferije.kelmendi@vob.se
Bodil Eriksson Ledningsstrateg 0708-38 08 81 bodil.eriksson@vob.se

Övrigt

Kollektivavtal: KFS vård- och omsorgsavtalet
VoB tillämpar provanställning.
Förutsättning för anställning är att du avstår från att röka under arbetstid samt har B-körkort. Inför en ev. anställning inhämtas ett utdrag från misstanke- och belastningsregistret.