Sök jobbet här

Skriv ut

Behandlare till Trollsjön behandlingshem i Eslöv

Arbetsplatsbeskrivning

VoB Syd är ett kommunalt vårdbolag som ägs av kommunerna i Kronobergs län och Skåne. Verksamheterna tar emot akuta och planerade uppdrag från socialtjänsten (SOL och LVU) gällande skydd och stöd, utredning, behandling med placering i HVB eller familjehem. VoB driver även boenden för ensamkommande flyktingungdomar och erbjuder konsultationer och insatser i öppenvård. VoB är känt för kundfokus, kvalitetstänkande och förståelse för socialtjänstens situation. Bolaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2008.

VoB erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter för dig som vill satsa i ett kreativt sammanhang med korta beslutsvägar. Vår företagskultur kännetecknas av en hög grad av delaktighet och ömsesidig respekt där arbetsglädje och laganda uppnås. Du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling och subventionerad friskvård. Vårt arbete kännetecknas av professionalitet och hög kompetens. Med utgångspunkt från beprövade och kunskapsbaserade metoder bidrar vi till förändring som gör skillnad i klienternas liv.

VoB kommer under hösten 2017 att starta Trollsjön, ett nytt behandlingshem för tonåringar i Eslöv. Målgruppen är ungdomar i åldern 15-19 år, pojkar och flickor med behov av behandlingsinsatser i heldygnsvård. Verksamheten kommer även att arbeta med ungdomar med flyktingbakgrund som har behov av heldygnsvård. Enheten planerar för 10 platser.
Grunden i VoBs HVB verksamheter vilar på ett miljöterapeutiskt synsätt.
Verksamhetens arbetssätt utgår från evidensbaserade behandlingsmetoder. I verksamheten är systemtänkande ett centralt synsätt för att förstå de sociala sammanhang ungdomen ingår i. Detta innebär att behandlingen även kommer att ha inslag av ett multisystemisk familj och nätverksarbete. Stort fokus kommer att läggas på att stödja ungdomarna till att lyckas i skolan. Trollsjön kommer att ha ett strukturerat skattningssystem för att löpande utvärdera behandlingsresultatet för de enskilda ungdomarna.
Vi söker nu en familjebehandlare som vill bidra med sin kompetens och erfarenhet och som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Genom ett nära och aktivt arbete med ungdomarna bedriver du ett motivations- och förändringsarbete som utgår från ungdomarnas individuella behov och förutsättningar. Du genomför strukturerade förändringssamtal och olika aktiviteter med ungdomarna. I verksamheten är systemtänkande ett centralt synsätt för att förstå de sociala sammanhang ungdomen ingår i. Detta innebär att du även kommer att arbeta med multisystemisk inriktning i team med en familjebehandlare. Vi vet att det finns mycket starkt forskningsstöd för att en lyckad skolgång gör skillnad i klienters fortsatta möjligheter till förändring av sin livssituation. Det är den enskilt viktigaste skyddsfaktorn under uppväxten. Därför kommer du även att arbeta intensivt med att stödja ungdomen att nå framgång i skolan. Att skriva journaler, protokoll och slutrapporter ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning, med erfarenhet av behandlingsarbete med barn och ungdomar i riskzonen och /eller med ungdomar med flyktingbakgrund. Erfarenhet av arbete enligt KBT och/eller lösningsfokuserat arbetssätt är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av behandlingsarbete på HVB-hem samt multisystemsikt arbete.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.
Erfarenhet krävs.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-11-20 Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27

Referensnummer:   A705045

Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:   Månadslön Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   8

Arbetstid:   Schema Dag/kväll/natt (sovande jour)

Kontakt

Kontaktpersoner

Djylferije kelmendi verksamhetschef 076-9480276 djylferije.kelmendi@vob.se
Bodil Eriksson Ledningsstrateg 0708-38 08 81 bodil.eriksson@vob.se

Övrigt

Kollektivavtal: KFS vård- och omsorgsavtalet
VoB tillämpar provanställning.
Förutsättning för anställning är att du avstår från att röka under arbetstid samt har B-körkort. Inför en ev. anställning inhämtas ett utdrag från misstanke- och belastningsregistret.