Sök jobbet här

Skriv ut

Verksamhetschef grundskola

Arbetsplatsbeskrivning

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande.

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!Den 1 juli 2017 bildas en ny skolförvaltning i kommunen. Med en gemensam organisation för alla skolformer tar vi ett helhetsgrepp kring det livslånga lärandet från förskola till vuxenutbildning. Skolförvaltningen har drygt 900 medarbetare och leds av skolchefen.

Nu formar vi en helt ny ledningsorganisation som ska leda och utmana förvaltningens chefer och medarbetare. Vi söker nu personer som är intresserade av att vara med och utveckla vår verksamhet.

Lämna in din intresseanmälan via denna länk: https://www.randstad.se/arbetssokande/jobb/karlskoga

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som med stort engagemang vill leda och utveckla en verksamhet i förändring. Som verksamhetschef för grundskolan är du ansvarig för skolformen utifrån huvudmannaperspektivet. Din roll blir att stödja verksamheternas utvecklingsarbete, utmana till nytänkande, säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet och stödja verksamheterna att arbeta utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

Som verksamhetschef leder du dina rektorers kollegiala lärande som ett föredöme för hur rektorer ska leda sin personal i sitt kollegiala lärande. Tillsammans i ledningsgruppen och med rektorerna är det ditt uppdrag att skapa en långsiktig och uthållig skolutveckling.

Kontakter med universitet och högskola ska vara en naturlig del och ett stöd i arbetet. För att främja elevernas lärande skall organisationen bygga på ett fördelat ledarskap mellan lärarna och de formella ledarna på skolorna.
Tillsammans med övriga i ledningsgruppen ansvarar du för att hålla ihop den röda tråden inom utbildningen från förskola till vuxenutbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och flerårig erfarenhet från grundskolans verksamhetsområde. Du har gedigen chefserfarenhet och har genomgått rektorsutbildningen.

Det är meriterande om du dessutom har fördjupade akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område samt en dokumenterad erfarenhet av att leda större förändringsarbeten. Vi ser gärna att du har erfarenhet som andra linjens chef och haft ett formellt arbetsledaransvar över andra chefer.

Du är djupt förankrad i skolans styrdokument och pedagogiska uppdrag, har en god analytisk förmåga samt erfarenhet av att omvandla teorier till aktiv verksamhetsutveckling. Detta tillsammans med din förmåga att kommunicera och samverka internt och externt tror vi gör dig framgångsrik i rollen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-06

Referensnummer:   BUN 2017.0338

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Gabrielle Peteri Rekryteringsspecialist, Randstad 073- 343 41 41 gabrielle.peteri@randstad.se

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-110 10 29.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.