Sök jobbet här

Skriv ut

Biträdande verksamhetschef till Trollsjön behandlingshem i Eslöv

Arbetsplatsbeskrivning

VoB Syd är ett kommunalt vårdbolag som ägs av kommunerna i Kronobergs län och Skåne. Verksamheterna tar emot akuta och planerade uppdrag från socialtjänsten (SOL och LVU) gällande skydd och stöd, utredning, behandling med placering i HVB eller familjehem. VoB driver även boenden för ensamkommande flyktingungdomar och erbjuder konsultationer och insatser i öppenvård. VoB är känt för kundfokus, kvalitetstänkande och förståelse för socialtjänstens situation. Bolaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2008.

VoB erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter för dig som vill satsa i ett kreativt sammanhang med korta beslutsvägar. Vår företagskultur kännetecknas av en hög grad av delaktighet och ömsesidig respekt där arbetsglädje och laganda uppnås. Du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling och subventionerad friskvård. Vårt arbete kännetecknas av professionalitet och hög kompetens. Med utgångspunkt från beprövade och kunskapsbaserade metoder bidrar vi till förändring som gör skillnad i klienternas liv.

VoB kommer under hösten 2017 att starta Trollsjön, ett nytt behandlingshem för tonåringar i Eslöv. Målgruppen är ungdomar i åldern 15-19 år, pojkar och flickor med behov av behandlingsinsatser i heldygnsvård. Verksamheten kommer även att arbeta med ungdomar med flyktingbakgrund som har behov av heldygnsvård. Enheten planerar för 10 platser.
Grunden i VoBs HVB verksamheter vilar på ett miljöterapeutiskt synsätt.
Verksamhetens arbetssätt utgår från evidensbaserade behandlingsmetoder. I verksamheten är systemtänkande ett centralt synsätt för att förstå de sociala sammanhang ungdomen ingår i. Detta innebär att behandlingen även kommer att ha inslag av ett multisystemisk familj och nätverksarbete. Stort fokus kommer att läggas på att stödja ungdomarna till att lyckas i skolan. Trollsjön kommer att ha ett strukturerat skattningssystem för att löpande utvärdera behandlingsresultatet för de enskilda ungdomarna.
Vi söker nu en biträdande verksamhetschef som vill bidra med sin kompetens och erfarenhet och som tillsammans med verksamhetschefen samt övriga medarbetare vill vara med och utveckla verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande verksamhetschef har du det dagliga operativa ansvaret för att uppdraget utförs i enlighet med avtal och genomförandeplan. Du organiserar, leder och utvecklar verksamheten i samarbete med verksamhetschefen. Du handleder personalen i deras direkta behandlingsarbete med ungdomarna. Fördelning av ansvars- och arbetsuppgifter i det vardagliga ledningsarbetet mellan biträdande verksamhetschefen och verksamhetschefen sker i enlighet med vad som överenskommits mellan er. Du är underställd verksamhetschefen som du ersätter vid hens bortavaro.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom eller har annan adekvat högskoleutbildning som bedöms likvärdig med erfarenhet av behandlingsarbete med barn och ungdomar i riskzonen. Erfarenhet av arbete enligt KBT, lösningsfokuserat arbetssätt, familjebehandling, pedagogiskt arbete, familjebehandlingsarbete samt arbete med ungdomar med flyktingbakgrund är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med skattningar. Du har hög integritet och god förmåga att samverka både internt med personal och kollegor samt externt med socialtjänst, skola och andra samarbetspartners. Du behöver vara kommunikativ, flexibel, tillgänglig, strukturerad, positiv och prestigelös med en god administrativ förmåga.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av ledarskap och behandlingsarbete inom HVB är meriterade.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-10-01 Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27

Referensnummer:   A704979

Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:   Månadslön Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid:   Dagtid Oreglerad arbetstid

Kontakt

Kontaktpersoner

Djylferije kelmendi verksamhetschef 076-9480276 djylferije.kelmendi@vob.se
Bodil Eriksson Ledningsstrateg 0708-38 08 81 bodil.eriksson@vob.se

Övrigt

Kollektivavtal: KFS vård- och omsorgsavtalet
VoB tillämpar provanställning.
Förutsättning för anställning är att du avstår från att röka under arbetstid samt har B-körkort. Inför en ev. anställning inhämtas ett utdrag från misstanke- och belastningsregistret.