Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Den här annonsen riktar sig endast till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen, bor i södra halvan av Sverige (gäller ej Norrbotten, Västerbotten, Jämtland eller Västernorrlands län) och som vill provbo och arbeta i Skellefteå.

Vill du uppleva ett sommaräventyr utöver det vanliga? Då har vi det perfekta erbjudandet för dig - ett roligt och meningsfullt sommarjobb på Skellefteå kommun. Arbetsförmedlingen står för både resa och boende vilket gör detta till en unik möjlighet att provbo och provjobba i en stad med ovanligt mycket framtidstro. Om du sen vill stanna, ja då finns det jobb och ett härligt liv som väntar. Det kommer skapas 14 000 nya arbetstillfällen här de kommande åren, så du behövs!

Skellefteå befinner sig mitt i en unik samhällsomvandling, där Skellefteå är ett tydligt centrum för den gröna omställningen som är viktig för hela Sveriges och Europas utveckling. En av de största fördelarna med Skellefteå är att människor hinner mer utan att behöva skruva upp tempot. Mångsidigheten och de korta avstånden får helt enkelt tillvaron att lättare gå ihop. Här finns förutsättningarna att leva tryggt och samtidigt utforska nya drömmar.

I ett växande Skellefteå handlar varje arbetsdag på Skellefteå kommun om att våra verksamheter ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här.

Inför sommaren 2024 söker vi sommarvikarier till våra verksamheter inom hemtjänst, personlig assistans, vård- och omsorgsboende, korttidsverksamhet för barn och unga, gruppbostad och socialpsykiatrin.

Tidsperiod: 10 juni-11 augusti (eventuellt tidigare start vid överenskommelse)

Förutom ett intressant sommarjobb erbjuder vi dig:
• Sommarbonus på 10 000 kronor utöver lön
• Bokad och betald resa (tur och retur från din hemadress)
• Kostnadsfritt boende i central, naturskön miljö (rum med eget badrum/dusch/TV/internet, delat kök) OBS! Du förmånsbeskattas enligt Skatteverkets regler
• Tillgång till kommunens eget gym/bastu i stadshuset
• Friskvårdsbidrag (250 kronor per arbetad månad)

Läs med här om hur det är att bo i Skellefteå:

Välkommen till Skellefteå
https://skelleftea.se/platsen/flytta-hit/flytta-hit

Vad händer i sommar i Skellefteå?
https://www.visitskelleftea.se/sv/evenemang/evenemangskalender/

Arbetsuppgifter

HEMTJÄNST
Som undersköterska eller vårdbiträde inom hemtjänsten stöttar du personer med praktiska sysslor och personlig omvårdnad i deras hem. Du arbetar självständigt med mycket frihet och ansvar. En del av hemtjänsten är Nattpatrullen. Där är uppdraget att skapa trygghet för de som kan ha svårt att komma till ro på natten. Du är också den som är först på plats när någon har aktiverat sitt trygghetslarm.

VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE (äldreboende)
Som undersköterska eller vårdbiträde på ett vård- och omsorgsboende stöttar du personer med praktiska sysslor och personlig omvårdnad.

GRUPPBOSTAD/SERVICEBOSTAD
I arbetet som stödassistent eller stödpersonal på en gruppbostad eller servicebostad ingår att stötta människor i personlig omvårdnad, praktiska sysslor, fritidsaktiviteter och sociala kontakter. Du är också ett stöd i boendets pedagogiska verksamhet.

KORTTIDSHEM/KORTTIDSTILLSYN BARN OCH UNGA
I arbetet som stödassistent eller stödpersonal i en barn- och ungdomsverksamhet ingår att stötta barn och unga med personlig omvårdnad och sociala kontakter. Barn- och ungdomsverksamheterna består av korttidshem samt fritidsverksamhet på högstadiet och gymnasiet.

PERSONLIG ASSISTANS
Som personlig assistent jobbar du i personens hem och dina arbetsuppgifter utgår från den enskildes önskemål och behov. Arbetsuppgifterna kan bland annat innebära medicinska insatser, personlig omvårdnad, praktiska sysslor, fritidsaktiviteter och sociala kontakter.

SOCIALPSYKIATRIN
Socialpsykiatrin erbjuder personer med psykisk ohälsa, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller lindrig utvecklingsstörning stöd i olika former. Det kan vara i ordinärt boende där vi stöttar personen i sitt egna hem eller i bostad med särskild service vilket är i våra servicehus eller boenden.

Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg. Journatt och vaken natt förekommer i vissa verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som både trivs med att arbeta tillsammans med andra och självständigt. Din introduktion anpassar vi efter dina behov och erfarenheter. Hos oss får du ge omvårdnad och stöd till personer som behöver det, och känna att du gör en positiv skillnad för individen.

För att vara aktuell för jobbet behöver du:
• vara inskriven på Arbetsförmedlingen
• ha fyllt 18 år
• vara ansvarsfull, trygg och flexibel
• ha lätt för att skapa relationer och är uppmärksam och lyhörd mot andra
• trivas med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Det är viktigt att du har tillräckligt goda fysiska förutsättningar för att klara av de arbetsuppgifter arbetet innebär. Att kunna prata och skriva på svenska är ett krav eftersom du i arbetet behöver kommunicera med olika personer, föra social dokumentation och utföra en del medicinska insatser.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning

Omfattning : Heltid / deltid

Tillträde :
Vi anställer löpande, sök därför redan idag!

Varaktighet : 3-6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2024-04-28

Referensnummer : C184457/2024

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 5

Kontakt

Kontaktpersoner

Camilla Berglund
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon
E-postadress
Helen Abrahamsson
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon
E-postadress
Maria Lövgren Lindqvist
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon
E-postadress
Therese Bergvall
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon
E-postadress

Övrigt

-