Jobbeskrivning

assignment image

Videopresentation

Om arbetsplatsen

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi söker AT-läkare till våra sjukhus i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Vi rekryterar dig som AT-läkare med avsikt och förhoppning att du ska trivas och vilja fortsätta ditt framtida yrkesliv hos oss i Västerbotten. Det finns god möjligheter till fortsatt anställning underläkare, ST-läkare och specialistläkare i framtiden.

Våra tre sjukhus och orter har alla sin egen karaktär.

* Lycksele är ett mindre länsdelssjukhus i Norrlands inland med korta beslutsvägar och ett väl fungerande samarbete med olika professioner och kliniker med mysig småstadsmiljö och nära till allt. Lycksele ligger beläget mittemellan kust och fjäll med omedelbar närhet till orörd natur med vilda älvar och djupa skogar, utan att ge avkall på den service och alla de bekvämligheter som stadslivet erbjuder. Här hittar du möjligheten att få livspusslet att gå ihop.
https://www.regionvasterbotten.se/vara-sjukhus/lycksele-lasarett

* På mellanstora Skellefteå sjukhus hittar du en trevlig kombination av specialistsjukvård och forskning samt en stad i stark utveckling med spännande företagsetableringar. Skellefteå, även kallad 10-minutersstaden, erbjuder mångsidighet med korta avstånd och närhet till både stad och natur. I det nybyggda 20 våningar höga kulturhuset Sara erbjuds teaterföreställningar, musikunderhållning och andra kulturupplevelser.
https://www.regionvasterbotten.se/vara-sjukhus/skelleftea-lasarett

* Norrlands universitetssjukhus (NUS) i Umeå ger specialiserad vård till invånarna i de fyra nordligaste länen och forskningen är central. Staden har ett rikt utbud av aktiviteter och kultur. Du hittar ett intensivt uteliv både nära campusområdet vid NUS och i centrum, samtidigt finns avslappnande naturupplevelser alltid nära oavsett stadsdel.
https://www.regionvasterbotten.se/vara-sjukhus/norrlands-universitetssjukhus

Arbetsuppgifter

Som AT-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Du kommer att delta i vardagssjukvård och arbetet sker under personlig handledning av specialistkompetenta läkare och ST-läkare.

Kvalifikationer

Läkarexamen senast vid tillträde är ett krav. Övriga meriter kan vara andra relevanta utbildningar, tidigare yrkeserfarenhet, eventuell profilinriktning samt lokal förankring. Särskild hänsyn tas till personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Sökande med utbildning från EU/ EES ska ha goda kunskaper i det svenska språket.
Sökande med utländsk utbildning (utanför EU) ska ha tillstånd av Socialstyrelsen att göra AT i Sverige samt ha goda kunskaper i det svenska språket, motsvarande nivå C1.
Socialstyrelsens krav på författningskunskap ska den vara godkänd vid ansökan. Se deras webbplats socialstyrelsen.se

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Lycksele och Skellefteå, 26 augusti
Umeå, 16 september

Tidsbegränsad till :
18 månader på alla tre AT-orter

Ansökan

Ansök senast: 2024-03-06

Referensnummer : C173230

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 26

Kontakt

Kontaktpersoner

Linnea Sundin
AT-rekryterare Lycksele
Mobiltelefon
Maria Sörling Burén
AT-rekryterare Skellefteå
Mobiltelefon
Karin Forsén
AT-rekryterare Umeå
Mobiltelefon
Ellinor Bergdahl
AT-chef Umeå
Mobiltelefon

Övrigt

Eva Vikberg Martinez AT-studierektor, Lycksele
070-5880997
eva.vikberg.martinez@regionvasterbotten.se

Cecilia Johansson AT-studierektor Skellefteå
070-3465832
cecilia.johansson@regionvasterbotten.se

Nathalie Hassmén AT-studierektor, Umeå
073-6445298
nathalie.hassmen@regionvasterbotten.se

Cecilia Nordenson Västerbottens läns läkareförening
070-685 65 03
cecilia.nordenson@regionvasterbotten.se

Samtliga orter erbjuder två veckors introduktion som därefter följs av kliniska placeringar.

AT-samordnarna samarbetar för att rekrytera till länets alla sjukhus men vi vill att du prioriterar den ort du helst vill göra AT vid.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Läs mer : En presentation om hur det är att leva i Västerbotten.