Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Sundsvall och Timrå har ett av Europas bästa vatten tack vare naturlig rening genom hundratusenåriga sand- och rullstensåsar.

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord - Mod, Öppenhet och Helhetssyn - ska alltid genomsyra verksamheten.

Affärsområde Vatten & Avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

Vi söker nu en processingenjör för förnyelseplanering inom Affärsområde Vatten & Avlopp. Du kommer att tillhöra Förnyelseavdelningen och enheten Utveckling som har ett helhetsansvar inom vatten, avlopp, dagvatten och ledningsnät. Inom Förnyelseavdelningen är vi cirka 40 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som Processingenjör inom förnyelseplanering har du ett huvudansvar för att driva arbetet med förnyelseplanering inom ledningsnät.

I dina arbetsuppgifter ingår:
• Driva förnyelseplaneringen inom ledningsnät i nära samarbete med utvecklingsansvarig, områdesansvariga och driftpersonal
• Ta fram underlag och upprätta 10-års planer för investeringsbehov
• Nära samarbete med GIS- och kartingenjörer i syfte att utveckla ledningsnätskartan
• Medverka och driva kvalitetssäkring av data i olika system
• Genomföra och medverka i utredningar som berör ovanstående områden
• Säkerställa att krav och parametrar finns för uppdraget och via anvisade kontaktpersoner aktivt söka den information som behövs för att kunna genomföra sitt åtagande.
• Omvärldsbevakning inom området.

Kvalifikationer

I rollen som Processingenjör inom Förnyelseplanering för VA-system förväntas du ha en kombination av teknisk kunskap, analytisk förmåga, kommunikationsfärdigheter och självständighet för att effektivt bidra till utvecklingen och förnyelsen av VA-systemet.

Vi söker dig som har en Civil- eller högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot VA-teknik, alternativt har du erfarenhet som ger motsvarande kompetens. Du har en god administrativ förmåga och erfarenhet av att arbeta i olika datasystem. Du har även goda kunskaper i svenska tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har några års tidigare aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom VA-projektering, modellberäkningar och datorbaserad dataanalys. För tjänsten krävs B-körkort.

Som Processingenjör Förnyelseplanering är du analytisk och har en bra förståelse för samband och konsekvenser, något som du kommer ha god användning av i ditt utredningsarbete för hur vi ska förnya och bygga ut framtidens VA-system. Ditt arbete präglas av gott samarbete och god kommunikation och du är bekväm med att ta eget ansvar för att driva arbetet framåt.

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-09-24

Referensnummer : C153012

Lön

Löneform : Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Fackliga företrädare

Kent Johansson
Sveriges ingenjörer
Mobiltelefon
E-postadress
Jessica Olsson
Vision
Mobiltelefon 076-501 46 15
Telefon
E-postadress

Övrigt

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Detta innebär krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning innan påbörjad anställning i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.