Jobbeskrivning

Videopresentation

Om arbetsplatsen

Välkommen till Västsveriges ledande aktör inom avfall och återvinning! Vårt uppdrag är att skapa affärsmässig samhällsnytta genom att ta ett långsiktigt ansvar för miljöriktig och kostnadseffektiv avfallshantering och återvinning. Vår tunga fordonsflotta är fossilfri och vi behandlar drygt 1 miljon ton avfall och återvinningsmaterial om året. Vi är en koncern med två bolag som ägs av 10 kommuner i Västsverige och hos oss jobbar ca 800 medarbetare. Helhetsperspektiv, Engagemang, Tillsammans och Ansvar sammanfattar vårt förhållningssätt!
För mer information besök: https://www.renova.se

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett fritt och varierande arbete med bra arbetstider? Här får du vara med och bidra till ett hållbart samhälle. Till vår insamlande verksamhet i Kungälv söker vi en miljöarbetare med C-kort.

Du kommer ingå i en arbetsgrupp som samlar in och tömmer avfall och material med baklastande sopbil. Tillsammans med dina kollegor planerar du det dagliga arbetet för att hitta en optimal körning med hänsyn till tid, miljö, ekonomi och leveransprecision för kunder. Du har daglig kontakt med gruppledare och trafikledning och vid behov har du även kontakt med Renovas verkstad. I arbetet ingår daglig tillsyn och vård av fordonet.

Kvalifikationer

Du som söker behöver ha gymnasieutbildning eller grundläggande yrkeskunskaper inom miljöarbetaryrket. Du har C-körkort och godkänd YKB samt behärskar svenska i tal och skrift. Du är en van lastbilschaufför och har vana av enklare administration, t.ex. rapportering via fordonsdator. Arbetet är både fysisk och psykiskt krävande och därför behöver du ha god fysik och kunna hantera stressiga situationer.

Som person är du ansvarstagande och utför ditt arbete med verksamheten i fokus. Eftersom du är Renovas ansikte utåt visar du respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du är uppmärksam på förbättringsmöjligheter och bidrar till att göra den egna gruppen och Renova bättre. Detta gör du genom att till exempel vara aktiv i det vi kallar för DFA, Delaktigt Förbättringsarbete. Du har god förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra gemsamma uppgifter och nå mål samt är flexibel och lösningsorienterad i ditt sätt att agera.

Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag fredag. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Du börjar och avslutar dina arbetsdagar i Rollsbo där Renova har kontor.

Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde : 2023-11-01
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-10-09

Referensnummer : C155278

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Arbetstid : Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Emil Larsson
Driftchef Ale/Stenungsund
Mobiltelefon 0736-208480
Telefon

Fackliga företrädare

Kim Jörgensen
Transport
Mobiltelefon
E-postadress
Morgan Forsmark
Vision
Mobiltelefon
E-postadress

Övrigt

På Renova får du vara med och bidra till ett hållbart samhälle!
Vi arbetar för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande, och som anställd får du ta del av våra förmåner inom träning och hälsa, exempelvis friskvårdsbidrag, massage, cykelleasing, rabatter på träningsanläggningar. Övriga förmåner innefattar karriärcoachning, trivselaktiviteter m.m.
Vi tillämpar obligatoriskt alkohol- och drogtest vid nyanställning samt slumpmässiga alkohol- och drogtester under anställningen.
Renova arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och eftersträvar en jämn fördelning bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.
Renova har upphandlade avtal via Göteborgs Stad. Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta   här