Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Välkommen till Västsveriges ledande aktör inom avfall och återvinning! Vårt uppdrag är att skapa affärsmässig samhällsnytta genom att ta ett långsiktigt ansvar för miljöriktig och kostnadseffektiv avfallshantering och återvinning. Vår tunga fordonsflotta är fossilfri och vi behandlar drygt 1 miljon ton avfall och återvinningsmaterial om året. Vi är en koncern med två bolag som ägs av 10 kommuner i Västsverige och hos oss jobbar ca 800 medarbetare. Helhetsperspektiv, Engagemang, Tillsammans och Ansvar sammanfattar vårt förhållningssätt!
För mer information besök: https://www.renova.se

Arbetsuppgifter

Affärsområde Återvinning (AOÅ) är ett av två affärsområden i Renova Miljö AB.
Kärnverksamheten består av återvinning och behandling av avfall. Vi söker nu en tekniker till verksamheten på Kläpp som omfattar sortering och omlastning av avfall samt drift av återvinningscentral. Tjänstens placering utgår från Kläpp.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär ett varierande arbete där du arbetar med drift av anläggningarna enligt våra mål, tillstånd och rutiner. Du kommer att arbeta med teknikers sedvanliga arbetsuppgifter med tyngdpunkt på att sköta fordonsvågen och de medföljande administrativa uppgifterna. I arbetet ingår också att köra hjullastare samt bemanna åvc: n. I rollen ingår ett tydligt kundfokus för att bibehålla goda relationer och nå en bra avfallshantering. Verksamheten består idag av 5 tekniker som bedriver nära samarbete med varandra. Arbetstiderna omfattar dagtid samt helgtjänstgöring á två lördagar i månaden.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Sköta driften vid våganläggningen såsom in- och utvägning av olika fraktioner samt uppföljning av mängder.
• Avfallskontroller.
• Vattenprovtagning.
• Truck- och maskinkörning.
• Medverka i utvecklingen av anläggningarnas drift genom ett aktivt förbättringsarbete
• Vid behov utföra service/reparationer på anläggningarna
• Utför skötsel av alla ytor på och i anslutning till anläggningen såsom underhålls-, reparations-, städnings-, snöröjnings- och tillsynsuppgifter.

Kvalifikationer

- Gymnasieutbildning med inriktning teknik, process, drift eller motsvarande.
- Goda administrations- och IT-kunskaper.
- B-körkort
-Tala, förstå och skriva svenska på självständig nivå
- God mekanisk och teknisk förståelse och handlag är meriterande
- Hjullastarkort och truckkort är meriterande

Viktiga egenskaper som vi på Renova värdesätter för tjänsten är att du är mångsidig, flexibel samt kommunikativ. Väl utvecklat ordningssinne och goda administrativa färdigheter krävs i rollen. Vi ser också att du har ett service- och kundinriktat arbetssätt. Du ska kunna jobba självständigt, samtidigt som du är en positiv lagspelare som har lätt för att samarbeta. Du är är ansvarsfull och noggrann. Eftersom arbetet innebär vissa fysiskt ansträngande moment, bör du vara i god fysisk form. Självklart har du ett intresse för miljöfrågor!

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-11

Referensnummer : C142006

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Arbetstid : Schema

Kontakt

Kontaktperson

Emma Hansson
Platschef
Mobiltelefon
E-postadress

Fackliga företrädare

Christer Rygren
Transport
Mobiltelefon
E-postadress
Örjan Forslund
Vision
Mobiltelefon
E-postadress

Övrigt

På Renova får du vara med och bidra till ett hållbart samhälle!
Vi arbetar för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande, och som anställd får du ta del av våra förmåner inom träning och hälsa, exempelvis friskvårdsbidrag, massage, cykelleasing, rabatter på träningsanläggningar, gruppträning med instruktör på din arbetsplats samt ett välutrustat gym.
Övriga förmåner innefattar karriärcoachning, trivselaktiviteter m.m.
Vi tillämpar obligatoriskt alkohol- och drogtest vid nyanställning samt slumpmässiga alkohol- och drogtester under anställningen.
Renova arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och eftersträvar en jämn fördelning bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.
Renova har upphandlade avtal via Göteborgs Stad. Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag.