Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Välkommen till Västsveriges ledande aktör inom avfall och återvinning! Vårt uppdrag är att skapa affärsmässig samhällsnytta genom att ta ett långsiktigt ansvar för miljöriktig och kostnadseffektiv avfallshantering och återvinning. Vår tunga fordonsflotta är fossilfri och vi behandlar drygt 1 miljon ton avfall och återvinningsmaterial om året. Vi är en koncern med två bolag som ägs av 10 kommuner i Västsverige och hos oss jobbar ca 800 medarbetare. Helhetsperspektiv, Engagemang, Tillsammans och Ansvar sammanfattar vårt förhållningssätt!
För mer information besök: https://www.renova.se

Arbetsuppgifter

Nu söker vi ett stort antal förare med C-körkort!
Både till vikariat och fasta anställningar.

Så, vill du....
Ha ett fritt och självständigt jobb med bra arbetstider?
Få bra förmåner och vara på en arbetsplats där du kan vara dig själv?
Arbeta i en bransch med många olika fordonstyper?
Vara del av en härlig gemenskap och göra nytta för miljön varje dag?

Då ska du söka jobb som miljöarbetare/chaufför på Renova!

Jobbet som miljöarbetare/chaufför på Renova innebär:
Ett varierande och fritt arbete, med insamling och tömning av avfall och material inom Renovas upptagningsområden (Göteborg, Kungälv, Stenungsund, Lerum, Partille, Härryda, Ale och Tjörn). Din tilldelade körning planerar du med hänsyn till tid, miljö och ekonomi samt leveransprecision för våra kunder, och du har kontinuerlig kommunikation med gruppledare och trafikledning. I arbetet ingår också daglig tillsyn och vård av fordonet.

De olika fordonstyperna vi har på Renova är t.ex. baklastande fordon (sopbil), lastväxlare, liftdumper, spol- och slambil, bakgavelbil och kranbil. De platser vi utgår ifrån är Göteborg (Holmen och Säve), Kungälv och Stenungsund.

Våra arbetstider: dagtid, eller dag- och kvällspass, kvällar och/eller helger.

Kvalifikationer

Vad du behöver ha:
- C-körkort
- YKB
- Förarkort
- Tala, förstå och skriva svenska på självständig nivå
- God datorvana
- God fysik

Till vissa fordon/tjänster behövs även:
- CE-kort
- ADR

Vad du bidrar med:
Du är Renovas ansikte utåt och kommer dagligen möta kunder i ditt arbete. Därför är det viktigt att du är positiv, sätter kunden i fokus, och har en god kommunikationsvana. Du samarbetar bra med andra och är flexibel samt lösningsorienterad i ditt sätt att agera. Du är van vid och kan hantera stressiga situationer. Du är ansvarstagande, visar engagemang i ditt arbete och självklart har du intresse för miljöfrågor!

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Tillsättning sker löpande

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-11

Referensnummer : C135660

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 70

Arbetstid : Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Maria Sturedahl
HR-specialist
Mobiltelefon
E-postadress

Fackliga företrädare

Kim Jörgensen
Transport
Mobiltelefon
E-postadress
Morgan Forsmark
Vision
Mobiltelefon 0790-742861
Telefon
E-postadress

Övrigt

För oss på Renova är det viktigt att ha en god arbetsmiljö, att våra medarbetare trivs och att arbeta hälsofrämjande. Vi erbjuder därför flera förmåner inom träning och hälsa, exempelvis friskvårdsbidrag, massage, cykelbidrag, rabatter på träningsanläggningar, gruppträning med instruktör på din arbetsplats samt ett välutrustat gym.
Vi har även övriga förmåner som innefattar extra lediga dagar (ATK), subventionerad lunch, karriärcoachning, trivselaktiviteter m.m.

Vi tillämpar obligatoriskt alkohol- och drogtest vid nyanställning samt slumpmässiga alkohol- och drogtester under anställningen.

Renova arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och eftersträvar en jämn fördelning bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund. På Renova kan du vara dig själv!

Renova har upphandlade avtal via Göteborgs Stad. Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta   här