Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun.

Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och göra Gävle bättre för våra äldre och göra skillnad på riktigt?

Inom äldreomsorgen arbetar vi utifrån ett hälsofrämjande arbetssätt med kunden i fokus. Kunderna som du möter under din arbetsdag har behov av hjälp och stöd i sin vardag. Det innebär att det i dina arbetsuppgifter ingår personlig omvårdnad så som personlig hygien, matlagning, städ, tvätt, inköp samt utevistelse utifrån kundens önskemål. Alla kunder har biståndsbeslut och individuella behov. Dina arbetsuppgifter finns beskrivna i en planering som du följer under din arbetsdag. I arbetsuppgifterna ingår medicinsk- och socialdokumentation.

Du har din anställning på Bemanningsenheten och din placering blir inom äldreomsorgen i Hedesunda eller i Hamrånge/Bergby. I respektive område finns både en hemtjänstgrupp och ett äldreboende. Du ska vara beredd att arbeta i båda verksamheterna.

Hemtjänst:

Inom hemtjänsten arbetar du med att stödja våra kunder i det egna hemmet. Du ingår i ett arbetslag men dina besök hos kunderna gör du oftast ensam. Under dagen förflyttar du dig många gånger mellan dina kunder, vilket görs gående, cyklandes eller med bil.

Vård och omsorgsboende:

Vård- och omsorgsboende kallas även äldreboende. Här bor kunder med somatiska sjukdomar och/eller demenssjukdom. Dina arbetsuppgifter är att under hela dagen stödja och hjälpa kunderna utifrån deras behov. Tillsammans med dina kollegor fördelar ni arbetet för dagen och ni hjälper varandra för att skapa en bra vardag för våra kunder. Du har dina kollegor nära men arbetar ofta ensam med kund.

Som medarbetare ger du stöd med värdighet och respekt för såväl integritet som självbestämmande. Alla möten med våra kunder ska präglas av värme och engagemang, människa till människa. Det innebär att ständigt arbeta med att skapa en god relation som har sin grund i förtroende, tillit och trygghet. Det innebär också att utifrån varje kunds vilja och förutsättningar ge stöd och struktur till ett bra och värdigt liv.

Kvalifikationer

Som person är du positiv och känner dig trygg att arbeta självständigt och ta egna beslut. Kvalité, bemötande och samarbete är de viktigaste framgångsfaktorerna i vår gemensamma värdegrund. För dig är det självklart att utgå fån den i mötet med kunder, anhöriga och varandra.

För att kunna kommunicera med våra kunder och för att dokumentera är god förmåga i det svenska språket i både tal och skrift ett krav. Du behöver ha god teknikvana då våra arbetsverktyg är digitaliserade. Körkort, körvana och att du kan cykla är ett krav för att arbeta i våra ytterområden.

Vi ser gärna att du har examen från vård-och omsorgsprogrammet, en pågående vård- och omsorgsutbildning eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete.

För att bli erbjuden schema måste du kunna arbeta minst 75% under sommarperioden. För att arbeta vid behov ska du vara tillgänglig minst 50%. Då arbetspassen är förlagda till dagar, kvällar och helger ska du kunna arbeta dessa arbetstider. I vissa verksamheter ingår även natt eller sovande jour i schemat medans andra verksamheter har särskild personal för nattarbete.

Rekryteringen sker löpande med möjlighet att arbeta timmar vid behov omgående fram till ditt schema börjar. Bokning av intervjuer sker via mejl, därför är det viktigt att du uppger en giltig mejladress och att du läser dina mejl regelbundet.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning

Omfattning : Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-31

Referensnummer : C170031

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 10

Kontakt

Kontaktperson

Bemanningsenheten
Mobiltelefon
Telefon

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekrytering, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.