Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Vill du ha en utvecklande tjänst?

Hos oss finner du en flexibel och attraktiv arbetsmiljö för kliniskt arbete, forskning, metodutveckling och kunskapsspridning.

Nationellt Center för Rett syndrom och närliggande diagnoser är ett kompetens- och resurscenter för åtta sällsynta diagnoser (https://www.nationelltcenter.se/). I centrets uppdrag ingår högspecialiserad medicinsk vård, forskning och informationsinhämtning samt kunskapsspridning. Det är det enda i sitt slag i landet och ett av få i världen. Centret är statligt finansierat och Region Jämtland Härjedalen är huvudman. Nationellt Center finns i Östersund men centrets medarbetare jobbar från olika delar av Sverige. Möjlighet att jobba hemifrån kan diskuteras.

Kliniskt arbete, forskning och metodutveckling är en förutsättning för att effektivt kunna fylla rollen som kunskapsspridare till bland annat habiliteringar, sjukvårdsavdelningar, anhöriga, assistenter, skolor, dagliga verksamheter och boendepersonal. Den högspecialiserade vården är en del i vårdkedjan och är baserad på tvärprofessionell kompetens och ett transdisciplinärt arbetssätt.

I det kliniska arbetet är förstås patienternas möjligheter till utveckling i fokus men med forskning och metodutvecklingen bidrar du även till utveckling inom ditt fält. Du är också en viktig del i att utveckla centrets verksamhet. Verksamheten och arbetssättet behöver ständigt anpassas utifrån att förutsättningarna inom vården och det övriga samhället förändras och kunskapen om centrets målgrupper behandling ökar.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut ingår du i ett tvärprofessionellt team där du deltar i teamets utredningsarbete. I egenskap av specialist inom arbetsterapi förväntas du medverka till nationellt- och internationellt nätverksarbete samt ge stöd till kollegor, familjer och övrigt nätverk. Du har ansvar för att i samverkan med övriga teammedlemmar utforma och genomföra kurser, föreläsningar och utbildningar samt utveckla behandlingsstrategier. Du förväntas även aktivt delta i forskningsarbete samt sprida information och ny kunskap både muntligt och skriftligt. Med andra ord ett utvecklande, varierande och stimulerande arbete!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad arbetsterapeut. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete med personer med omfattande funktionsnedsättningar gärna inom habiliteringsverksamhet. Kunskap om Rett syndrom inklusive differentialdiagnoser är meriterande. Arbetet kräver ett intresse för forskning och utvecklingsarbete. Forskarutbildning är meriterande. Då tjänsten innefattar utbildningsinsatser och föreläsningar inom och utom landet krävs vana av att presentera och att hantera tekniska hjälpmedel. God kunskap i engelska, i tal och skrift, är en förutsättning. Kommunikations- och samarbetsförmåga tillhör dina starka sidor och du är van vid att ta stort eget ansvar för att planera och utveckla ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
24-08-26 eller enligt överenskommelse.

Varaktighet : Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-31 23:59

Referensnummer : Persr/330/2024

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Kontaktperson

Adam Thomas
Verksamhetschef
Mobiltelefon

Facklig företrädare

Linnea Bäckman
Arbetsterapeut
Mobiltelefon

Övrigt

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Som sökande ska du uppvisa utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Här hittar du mer information om Nationellt Center för Rett Syndrom och närliggande diagnoser:

https://www.nationelltcenter.se/

Läs mer : http://www.nationelltcenter.se