Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner spårvagnsresor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid. Vill du följa med på vår kvalitetsutvecklingsresa till en spårvägsresa i världsklass?

Arbetsuppgifter

Som besiktningsman kommer du arbeta i gruppen Besiktning & Konstruktion. Gruppen består av teamen besiktning, mät, geodata och projektering. Tjänsten innefattar besiktningsuppdrag såsom underhålls- och säkerhetsbesiktning och allmän tillsyn av hela spårvägsanläggningen och depåer/vagnhallar. Gruppen ingår i Enhet Teknik och Projekt som levererar de specialisttjänster som beställs internt eller externt för att bidra till den gemensamma leveransen. Enheten i sin tur ingår i avdelning Infrastruktur & Driftsäkring som, på uppdrag av Stadsmiljöförvaltningen, bedriver underhåll av spårvägssanläggningen inom Göteborgs och Mölndals stad med den absoluta målsättningen att leverera en driftsäker och optimerad spårvägsanläggning.

Som besiktningsman är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att genomföra olika typer av besiktningar av spårvägsnätet i Göteborg och Mölndal. Detta gör du såväl okulärt såväl gående som spårvagnskörning. Det du kontrollerar är t.ex. spår, växlar, spårkorsningar, asfaltsskador, staket och hållplatsytor.
Du sammanställer sedan resultatet i en besiktningsleverans som du överlämnar till Stadsmiljöförvaltningen, därför är god kunskap i svenska i både tal och skrift samt pedagogisk förmåga viktig.
Jobbet är fritt på så sätt att du med en kollega själva planerar era besiktningar efter Stadsmiljöförvaltningens godkända besiktningsplan vilket kräver att du har god organisationsförmåga. När akuta problem uppstår måste du prioritera om, därav efterfrågar vi också flexibilitet.
När du sitter vid skrivbordet arbetar du mestadels i Office, Excel i synnerhet, varför god datorvana är ett krav.

Kvalifikationer

• Erfarenhet av spår- eller markanläggningar
• Gymnasiekompetens
• God datorvana (Office 365)
• God svenska i tal och skrift
• Svenskt körkort med lägst behörighet B samt avklarad prövotid
• Gott hälsotillstånd enligt TSFS 2019:113

Meriterande:
• Spårteknisk utbildning
• God kännedom om spåranläggningens uppbyggnad och funktion
• Tidigare erfarenhet av spår, svets, signal och/eller drift
• Kunskap om tillämpbara lagar så som Järnvägssäkerhetslagen, Vägtrafikförordningen m.fl.

Vi söker dig som är driven och tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens bästa i fokus. Då det är en säkerhetstjänst med stor påverkan på vår trafiksättning krävs att du är noggrann och säkerställer att ditt arbete håller en hög kvalitet. För att nå vår vision om en spårvagnsresa i världsklass måste vi samarbeta och du behöver ha en god samarbetsförmåga. Då du är i kontakt med många olika personer varje dag är ditt bemötande och att du visar respekt och hänsyn för de du möter i din yrkesroll viktigt, du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs. Dessutom kan situationer ske akut och du måste kunna vara flexibel och ha lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar.

För tjänsten krävs hälsogodkännande för säkerhetstjänst enligt TSFS 2019:113 samt godkänt drogtest och stor vikt kommer att läggas vid de personliga kompetenserna.

Som en del i denna rekryteringsprocess kan du komma att bli inbjuden till att genomföra ett antal arbetspsykologiska tester. Var extra observant på din e-post då det troligtvis är så vi kommer att kontakta dig.

Låter det fortfarande intressant? Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Provanställning sex månader tillämpas.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Varaktighet : Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2024-04-17

Referensnummer : C181914

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Kontaktperson

Helene Kudawais
Gruppchef besiktning och konstruktion
Mobiltelefon

Facklig företrädare

Vladimir Prodanovic
Facklig företrädare Vision
Mobiltelefon 0739-80 26 63
Telefon

Övrigt

Vi tar enbart emot digitala ansökningar via vårt rekryteringsverktyg
www.offentligajobb.se

Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Spårvägar har upphandlade avtal.

http://www.goteborgssparvagar.se/