Jobbeskrivning

assignment image

Om arbetsplatsen

På Familjebostäder tar vi inte bara omsorgsfullt hand om våra drygt 19 000 bostäder. Vi erbjuder även ett bekvämt och bekymmersfritt boende med hög grad av service. Dessutom bidrar vårt arbete och olika satsningar till Göteborgs Stads utveckling. Vi söker därför dig som tycker om vårt uppdrag och vår vision; Vi skapar morgondagens boende - tryggt, trivsamt och klimatvänligt, tillsammans med göteborgarna.
Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ägs av Göteborgs Stad. Läs mer på www.familjebostader.se

Arbetsuppgifter

Vi söker en områdeschef till vår arbetsgrupp Kungsladugård Öster. Som områdeschef har du ett övergripande helhetsperspektiv för den dagliga förvaltningen i de bostadsområden som tillhör Kungsladugård Öster. Du ansvarar för att förvaltningen sker med så god kvalitet och affärsmässighet som möjligt utifrån fastigheternas, hyresgästernas och medarbetarnas behov. Därför behöver du ha ett stort intresse av människor, boendefrågor och förvaltning.

Ditt förvaltningsområde är vår arbetsgrupp Kungsladugård Öster i distrikt Majorna/Kungsladugård. Området omfattar ca 1900 lägenheter och ca 14 medarbetare. Du arbetar så att hyresgästerna upplever kvalitet och trygghet i sitt boende. Du säkerställer att åtgärder inom förvaltningsområdet som behöver göras blir genomförda för att säkra fastighetsbeståndets goda skick och långsiktiga värdeutveckling. Det innebär att du:

• Är personalansvarig för bovärdar, miljövärdar, distriktsadministratör och en snickare
• Har arbetsmiljöansvar samt ansvar för att myndighetskrav i förvaltningen efterlevs, åtgärder utförs och följs upp
• Uppföljning av uppkomna (försäkrings)skador
• Projektledning av distriktsprojekt samt av mindre projekt inom det löpande underhållet
• Har ansvar för att upphandlade avtal följs i förvaltningen och att kvalitetssäkra dessa beställningar
• Är delaktig i framtagande och uppföljning av distriktets verksamhetsplan och budget avseende drift och löpande underhåll
• Har ansvar för inflytandefrågor gällande enskilda hyresgäster och lokala hyresgästföreningar
• Löpande följa upp det ekonomiska utfallet mot budget och att lämna prognoser enligt upprättade anvisningar och tidplaner.

I tjänsten ingår även beredskap var 11:e vecka enligt ett rullande schema.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning eller examen som förvaltare samt flerårig praktisk yrkeserfarenhet inom fastighetsförvaltning. För att lyckas i rollen krävs också att du har några års erfarenhet som chef med personalansvar. Med fördel har du även kompletterat din utbildning med någon form av ledarutbildning.

Ditt ledarskap präglas av ett stort mått av engagemang för att på så sätt motivera och entusiasmera dina medarbetare. Du behöver även ha förmåga att arbeta målinriktat genom ett delegerat ledarskap som värdesätter delaktighet, kreativitet och nytänkande. Som chef leder, styr och planerar du arbetet i samspel med dina medarbetare mot vårt uppdrag och verksamhetsmål med ansvar för ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö.

Du inspireras av det mänskliga mötet och har ett affärsmässigt kund- och serviceinriktat synsätt. För dig är det en självklarhet att skapa bra kundrelationer och vårda dessa. För oss är det dessutom mycket viktigt att du förstår och representerar Familjebostäders uppdrag och värdeord som är positiv, engagerad, pålitlig och samspelt.

I denna tjänst är det krav på B-körkort samt svenska i tal och skrift.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-06

Referensnummer : C141028

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Kontaktperson

Patrik Lundgren
Distriktschef Majorna/Kungsladugård
Mobiltelefon
Telefon

Övrigt

Som en del av urvalsprocessen kommer vi att använda oss av personlighetstest samt kvalitetssäkra rekryteringsprocessen genom att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Majorna/Kungsladugård är ett mycket eftertraktat område att leva och bo i. Husen i den gamla arbetarstadsdelen är till största del landshövdingehus med sina tre våningar varav den understa är i sten och de två övre i trä. I många kvarter finns grönskande innergårdar mellan husen som blir naturliga mötesplatser för grannarna. Ett charmigt och myllrande område där kvartersnamn ofta är viktigare än gatuadress. Här finns gott om mysiga restauranger, kaféer, butiker och service.

Familjebostäder är för tredje året i rad utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag. Hos oss är stämningen trivsam och ambitionen hög. Vår värdegrund är PEPS och det innebär att vi på jobbet är positiva, engagerade, pålitliga och samspelta. Vi erbjuder ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag som tillhör Sveriges största bostadskoncern.

Framtidenkoncernen är Göteborgs allmännytta. Hos oss bor var fjärde göteborgare. Våra fastigheter med över 75 000 lägenheter är värda omkring 125 miljarder kronor och vi investerar årligen flera miljarder på göteborgsmarknaden. Vi är drygt 1200 medarbetare som varje dag jobbar för att göra Göteborg bättre.!

Med fokus på att aktivt bidra till att Göteborg ska bli en jämlik och hållbar stad innebär det att du genom ditt jobb hos oss gör skillnad varje dag och därmed bidrar du till något som är viktigt på riktigt. Är du rätt person att ta över stafettpinnen och fortsätta arbeta med att utveckla vår fastighetsförvaltning? Välkommen med din ansökan!