Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Helsingborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/helsingborg/#om

Läs mer om häktet Bergas verksamhet på vår hemsida:

https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/haktet-berga/#verksamhet

Arbetsuppgifter

Som kock på häktet lagar du i första hand mat till de intagna på häktet men även i viss mån till personal. Varje dag lagas och paketeras runt 250 portioner. Arbetsuppgifterna är alla i ett storkök förekommande som planering, inköp, tillagning av frukost, lunch och middag. I arbetsuppgifterna ingår även städning av kökets lokaler, disk samt egenkontroll i enlighet med gällande lagstiftning. Tillagning av dietkost och annan särskild kost förekommer. Maten som tillagas paketeras i portionsförpackningar och delas sedan ut av Kriminalvårdarna på respektive häkte.

Arbetet sker i samverkan med personal i andra funktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du är lugn och kontrollerad vid stressiga situationer och samarbetar bra med andra. Du har ett gott omdöme och tar ansvar för dina uppgifter. Vi hjälps alla åt och rullar på olika ansvarsområden.

Vi lagar allsidig kost från världens alla hörn. Vi erbjuder vegetariska måltider vid fyra tillfällen varje vecka. Du är kreativ, flexibel och lösningsfokuserad i ditt arbete.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

  • Restaurang- eller storhushållsutbildning på gymnasienivå alternativt annan utbildning i

kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.

  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta i storkök.
  • Erfarenhet av att arbeta med egenkontroller.
  • Relevanta språkkunskaper
  • B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Enligt överenskommelse.

Varaktighet : Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-29

Referensnummer : C184271

Lön

Löneform :
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 3

Arbetstid : Schema
Mån - Sön. Varannan helg.

Kontakt

Kontaktpersoner

Martina Jakobsson
Köksansvarig
Mobiltelefon
Ellen Rosvall Norén
Rekryteringsspecialist
Mobiltelefon
Telefon

Fackliga företrädare

Daniel Naumovski
ST/OFR
Mobiltelefon
E-postadress
Peter Andersson
SEKO
Mobiltelefon
E-postadress
Lotta Helin
SACO
Mobiltelefon
E-postadress

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Vi genomför urval löpande.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.