Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Sameskolstyrelsen (SamS) är styrelse för sameskolorna och för verksamheter som hör till dem. Sameskolan är en skolform likvärdig med grundskolan och förskoleklass som är utformad och profilerad med de samiska språken och den samiska kulturen. Till SamS uppgifter hör också att stödja utveckling och produktion av läromedel för samisk undervisning.

SamS får efter avtal med en kommun fullgöra kommunens uppgifter inom förskoleverksamheten för samiska barn. De fem sameskolorna finns i Gárasavvon, Giron, Váhtjer, Jåhkåmåhkke och Dearna. Vi bedriver har samisk förskoleverksamhet i Giron, Váhtjer, Jåhkåmåhkke och Luspie kommuner. Sameskolstyrelsen har även ett uppdrag att anordna fjärrundervisning i de samiska språken och ge möjligheter för elever i hela Sverige att få undervisning i samiska.

Arbetsuppgifter

Anställning för studier med lön 20 % samt språkstödjare i pedagogisk verksamhet 10 % 30%

Anställningsvillkor:

Du anställs på en av våra skolor eller förskolor och tjänstgör som språkstödjare 4 timmar per vecka, schemalagt i överenskommelse med rektor på enheten.

Tjänsten är en visstidsanställning i form av vikariat. Du anställs för ett läsår i taget med möjlighet till förlängning förutsatt att du fortsätter studera och att erforderliga beslut inom Sameskolstyrelsen fattas.

Kvalifikationer

Du ska vara antagen till och inskriven på en förskollärarutbildning, grundskollärarutbildning, eller en utbildning för lärare i fritidshem.

Studierna kan vara distans eller på studieort men du ska ha möjlighet att arbeta i vår verksamhet varje vecka. Därför vänder vi oss i första hand till dig som är boende på en av de orter där vi bedriver våra skolor och förskolor.

Goda kunskaper i någon av de samiska varieteterna är ett krav. Du ska kunna använda samiskan som arbetsspråk.

En dokumenterat god samarbetsförmåga är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en positiv människosyn, ett genuint intresse för pedagogik och barns-, och elevers utveckling. Du har en god samisk kulturkompetens och tycker att det är roligt att arbeta med barn och unga.

Vi ser gärna att du har gymnasiala studier i samiska eller kan validera din kompetens med hjälp av Sameskolstyrelsen. Du har ingen pedagogisk utbildning på högskolenivå sedan tidigare.

Vi ser gärna att du går in och jobbar extra i vår verksamhet under studietiden men det är inget krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning

Omfattning : Deltid
30%

Tillträde : 2024-09-30
Tillträdesdatum: 2024-01-15 eller efter överenskommelse
Tidsbegränsad till : 2025-06-01

Varaktighet : 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-31

Referensnummer : 280/2023, P200

Lön

Löneform : Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 4

Kontakt

Kontaktperson

AnnaKarin Länta
Skolchef
Mobiltelefon
E-postadress

Övrigt

Sameskolstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.

Sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregistret innan anställning.

Du som har skyddade personuppgifter har möjlighet att skicka din ansökan med posten eller genom att kontakta myndighetens personalhandläggare på tel: 0971/442 08.