Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Finsam Göteborg ansvarar för finansiell samordning av arbetslivsinriktad rehabilitering och återgång till arbete, i enlighet med lagen om finansiell samordning. Samverkan sker mellan och tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Västra Götalandsregionen samt Göteborgs stad. Förbundet är en egen juridisk person och leds av en styrelse bestående av förtroendevalda och tjänstemän från de ovan nämnda parterna. Finsam Göteborgs målgrupp utgörs av personer i åldrarna 16 - 65 som har kontakt med två eller flera av samverkansparterna och har behov av samordnat stöd för att nå eller närma sig arbete eller studier.

Arbetsuppgifter

Finsam Göteborgs finansierade insatser är indelade i fyra tema-områden: Unga Vuxna, Vuxna, Finsam-team samt Hälsa och Aktivitet. Vi söker nu dig som vill arbeta i insatsen Aktiv som ingår i Hälsa och Aktivitet.

Aktiv är en hälsofrämjande insats som innefattar fysisk aktivitet och träning som främsta metod. Syftet är att stödja deltagare som söker sig till insatsen att komma igång med regelbunden träning för att stärka hälsan och öka arbetsförmågan. Vid behov erbjuds även förstärkt stöd kring andra delar som påverkar hälsan såsom kost, sömn, stress och återhämtning. Arbetet utgår från ett evidensbaserat arbetssätt, vilket innebär att du väger samman din expertis med den enskildes situation, erfarenheter och önskemål.

Du ingår i ett team med andra hälsoutvecklare där arbetet fördelas och leds av en lokal samordnare. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Västra Frölunda och på Friskis och Svettis. Uppdraget är således varierat då du växlar från att möta deltagare på gym två dagar i veckan till att arbeta på ditt kontor resterande veckodagar. Vid behov ingår också att föreläsa om hälsa och träning. Det är därför mycket viktigt att du är flexibel och trivs bra med varierande arbetsuppgifter i olika miljöer.

Vi erbjuder ett varierande och meningsfullt uppdrag där du där du ges möjlighet att utvecklas i din yrkesroll och lära dig mer om myndighetssamverkan och arbetslivsinriktad rehabilitering. Du erbjuds löpande kompetensutveckling och stor frihet att styra över utformningen av dina arbetsdagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är fysioterapeut eller har annan relevant hälsoakademisk utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med fysisk aktivitet och trivs mycket bra med att arbeta i gymmiljö. Du är flexibel och har mycket god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Eftersom du möter individer med komplex ohälsa är det mycket viktigt att du är trygg i din yrkesroll och har erfarenhet av hälsofrämjande arbete på individnivå.

Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, trivs bra med att samverka med andra yrkesgrupper och kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Finsam Göteborgs målgrupp eller likande och har utbildning i motiverande samtal (MI). God kännedom om hur arbetsgången inom olika myndigheter/vårdgivare fungerar är också mycket meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Tillträde enligt överenskommele.

Ansökan

Ansök senast: 2023-10-06

Referensnummer : A1247575

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Arbetstid : Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Isabell Carlsson
Utvecklingsledare Hälsa och Aktivitet
Mobiltelefon 0707-79 24 93
Telefon
E-postadress

Övrigt

Behörig att söka är du som har en tillsvidareanställning hos Göteborgs stad eller Västra Götalandsregionen. Tjänsten innebär att du behåller din nuvarande tjänst och lånas ut till uppdraget på Finsam Göteborg. Utlåningsavtal upprättas årsvis enligt överenskommelse mellan arbetsgivaren och Samordningsförbundet Finsam Göteborg.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta   här