Jobbeskrivning

assignment image

Om arbetsplatsen

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 28 000 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Arbetsuppgifter

År 2025 har vi på Poseidon som mål att inte finnas på polisens lista över särskilt utsatta områden i Göteborg. En viktig ingrediens för det är våra fantastiska trygghetsvärdar.


Gör en viktig insats som trygghetsvärd hos oss
Som trygghetsvärd på Poseidon får du vara med och sprida lugn i våra kvarter under kvällar och helger, när vår dagtidspersonal har gått hem för dagen. Du blir en i teamet som bidrar till att våra utvecklingsområden är attraktiva platser att bo på och besöka. Viktiga och återkommande arbetsuppgifter blir att rondera och utföra åtgärder ute på våra gårdar samt i våra källare och trapphus, samt att jobba relationsskapande och gränssättande ihop med arbetskamraterna i Trygghetsgruppen, genom att finnas tillgänglig för de som bor och verkar i området.

Så här kommer du att jobba
SERVICE OCH TRYGGHET För att ge en hög service och trygghet till våra hyresgäster arbetar vi för snabba vägar från upptäckt till åtgärd.
HELT, RENT OCH SNYGGT Parallellt med relationsskapandet och det gränssättande arbetet, gör du och kollegorna i trygghetsteamet ronderingar och utför åtgärder som att smörja och skruva fast lås, plocka bort skräp och annat brandfarligt material enligt vårt koncept Helt, rent och snyggt, och att rapportera brister som rör utrymmen utanför lägenheterna och i utemiljön. Därmed söker vi dig med en lika hög servicekänsla som ett lösningsfokuserat och flexibelt arbetssätt.
FÖREBILD OCH RELATIONSSKAPARE Att skapa relationer och samverka med övriga aktörer i stadsdelen ser vi som ett naturligt moment i rollen som trygghetsvärd. Vi ska finnas tillgängliga för de som bor i området. Via trygghetsvandringar besöka fritidsgårdar och bibliotek, samt med andra trygghetsskapande insatser blir trygghetsgruppen förebilder med goda relationer till de boende.
TILLSAMMANS I ETT LAG Tillsammans är vi en viktig kugge i vår nya så kallade superförvaltning, där vi från 2020 strukturerat lägger fokus på att trygghetssäkra såväl våra hus som utemiljöer. Som trygghetsvärd tjänstgör du ihop med en eller flera trygghetsvärdskollegor och en arbetsledande trygghetsvärdsamordnare. Du rapporterar direkt till trygghetvärdssamordnaren på distriktet.

Kvalifikationer

Schysst och lyssnande med tydliga gränser
Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet där du kanske har arbetat inom socialt arbete eller har erfarenhet inom hantverkaryrken. Som person är du schysst, lyssnande och har lätt för att skapa nya kontakter. Du är trygg och mogen och ger ett förtroendegivande intryck samtidigt som du är tydlig och duktig på att sätta gränser. Vidare har du en god inblick i kulturer och kunskap om olika strukturer i samhället. Vi ser gärna att du pratar flera språk där svenska i tal och skrift är ett krav. I denna tjänst är det även krav på B-körkort om du vill arbeta i distrikt Angered, i distrikt Backa och Väster är det en merit att inneha B-körkort. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Hos oss får du vara med och utvecklas och göra skillnad. Vi bygger plats för dig!


Eftergymnasial utbildning - Krav

Erfarenhet från hantverksyrken - Meriterande

Erfarenhet från socialt arbete - MeriterandeBemötande - Krav
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Lyhörd - Krav
Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.

Stabil/trygg - Krav
Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Sätter gränser - Krav
Utifrån ditt ansvarsområde kan du stå emot påtryckningar från andra, sätta gränser och säga nej när det behövs. Du är tydlig i din yrkesroll och agerar professionellt i situationer där andra ifrågasätter dig eller ställer orimliga krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-09-24

Referensnummer : C146839

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 6

Arbetstid : Schema

Kontakt

Kontaktpersoner

Carl Blixt
Utvecklingsledare
Mobiltelefon
Christian Eldstaf
Trygghetschef Angered
Mobiltelefon
E-postadress
Pascale Guldalian
Trygghetsvärdssamordnare
Mobiltelefon
Telefon
Rejan Rashid
Trygghetschef Väster
Mobiltelefon
Samir Gadre
Mobiltelefon
Telefon

Facklig företrädare

Per-Åke Westlund
Mobiltelefon
E-postadress

Övrigt

Din tjänst är på heltid som startar med en 6 månaders provanställning. Arbetstiderna är förlagda kl 15.00-23.00 på kvällar och helger enligt ett rullande 6-veckors schema. Var sjätte vecka tjänstgör du 10.00-17.00 där du arbetsleder vår helger och lov- satsning.

Ange i ansökan vilket distrikt du helst jobbar i. Vi intervjuar sökande löpande och gör bakgrundskontroll på slutkandidater.