Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med människor och är intresserad av ett viktigt, omväxlande och roligt sommarjobb. Ett jobb hos oss innebär att du möter personer som är i behov av din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang.

Du kan arbeta på boende för äldre människor, i hemvården där du tar hand om omsorgstagare i deras hem eller med personer med olika former av funktionsvariationer.

De verksamheter som du kan jobba inom är;

Socialpsykiatrin

Omsorg funktionsnedsättning.

Äldreomsorg, särskilt boende eller hemvård.

Våra verksamheter pågår dygnet runt, varje dag i veckan så du kan få arbeta dag, kväll, helg eller natt. Vi behöver sommarvikarier under juni, juli och augusti. Kontinuitet är viktig för våra omsorgstagare och du som kan arbeta hela sommarperioden kommer därför att prioriteras.

Kvalifikationer

Är du intresserad av att arbeta med människor är du välkommen att söka, eftersom vi lägger stort fokus på personlig lämplighet. Det är önskvärt om du har en avslutad eller en pågående utbildning inom vård och omsorg. Vi är också intresserade av dig som studerar pedagogik eller beteendevetenskap på högskolenivå.

Du som person behöver vara engagerad, ansvarstagande och möta människor utifrån deras förutsättningar. Du behöver vara bra på att samarbeta men också ha en förmåga att arbeta självständigt.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och det är därför viktigt att du har datorvana och kan uttrycka dig bra i det svenska språket i både tal och skrift.

För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/ .

Observera att det tar cirka två veckor att få utdragen så beställ i god tid. Du lämnar registerutdraget till rekryterande chef i obrutet kuvert.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning : Timavlönad

Tillträde :
Datum för tillträde kan variera. Vissa arbetsplatser har introduktion under våren 2024. Övriga har introduktion i samband med att vikariatet påbörjas.

Ansökan

Ansök senast: 2024-06-30 23:59

Referensnummer : OMS 415/23

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 800

Kontakt

Kontaktpersoner

Bemanningsenheten Omsorg funktionsnedsättning
Mobiltelefon
E-postadress
Bemanningsenheten Äldreomsorg
Mobiltelefon
E-postadress

Övrigt

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.