Jobbeskrivning

assignment image

Om arbetsplatsen

Välkommen till Härryda, en kommun som vågar!

Här siktar vi mot att ha Sveriges bästa skolor och näringslivsklimat, omsorg av högsta kvalitet och attraktivt samhällsbyggande. Tillsammans är vi 3000 medarbetare som gör mötet med Härryda kommun enkelt. Med mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar vi varandra och levererar service med kompetens och kvalitet. Härryda kommun har de tre senaste åren placerat sig i topp i Dagens Samhälles årliga ranking av Årets superkommun.

Vi söker dig som är engagerad, öppen för olika perspektiv och vill skapa lösningar som håller för kommande generationer. Du hittar oss mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Tillsammans åstadkommer vi mer!

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad? Passar det dig att jobba oregelbundna tider? Är du över 18 år och vill jobba med någonting roligt, utvecklade och meningsfullt. Få värdefull erfarenhet inför framtiden.

Din uppgift hos oss är att ge våra brukare en trygg och god omvårdnad, stöd i det dagliga livet samt en stimulerande fritid.

Du kommer att få introduktion, utbildning i allmän omvårdnad, handledning samt utbildas i läkemedel och förflyttningsteknik. För dokumentation och planering används anpassade datasystem som du kommer att utbildas i.

Äldreboende

På våra äldreboenden möter du människor i behov av vård och omsorg. Arbetsuppgifter som utförs är daglig hygien, social samvaro och aktiviteter, städning, måltidsstöd, tvätt, vissa hälso- och sjukvårdsinsatser och mycket mer. Du kommer också ha kontakt med anhöriga och medverka vid social dokumentation.

Hemtjänst

Arbetar du inom hemtjänsten möter du människor i sina hem. Här kommer du hjälpa brukarna med personlig omsorg såsom hygien, måltider, sociala aktiviteter, ledsagning till läkare/samhällsbesök och vissa hälso- och sjukvårdsinsatser utifrån brukarnas individuella behov. I ditt arbete kan även vardagliga sysslor som att städa, tvätta och handla ingå.

Boende funktionsstöd

Våra brukare är personer i olika åldrar och de du hjälper har olika funktionsvariationer och behöver olika mycket hjälp och stöttning i vardagen. I arbetet ingår kontakter med anhöriga, gode män, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och skolor. Vanligtvis ingår också praktiska uppgifter som t.ex. matlagning och hushållsarbete. Arbetet kan ibland vara både utmanande och fysiskt krävande vilket kräver att du är trygg i dig själv.

Personlig assistans

Som personlig assistent är du ett mänskligt stöd till brukaren och ska skapa möjligheter för personen att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. De du hjälper har olika funktionsvariationer och behöver olika mycket hjälp och stöttning i vardagen. Du kommer bland annat att medverka på fritidsaktiviteter, besök i affärer, vid måltider, med påklädning och personlig hygien. I uppdraget ingår även praktiska arbetsuppgifter som förekommer i ett hem, så som matlagning och hushållsarbete. Arbetet kan ibland vara både utmanande och fysiskt krävande vilket kräver att du är trygg i dig själv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är du empatisk, engagerad, lugn och ansvarsfull med ett genuint intresse att arbeta med människor.

Kvalifikationer

För att vara aktuell i denna rekrytering behöver du uppfylla nedan:

  • Goda kunskaper i svenska språket, muntligt och skriftligt
  • Goda datakunskaper
  • Körkort (för hemtjänst och funktionsstöd)
  • Utdrag från polisens belastningsregister som heter kontroll av

egna uppgifter

Meriterande

Det är meriterande om du:

  • Relevant utbildning för yrket
  • Relevant erfarenhet av yrket
  • Erfarenhet av aktuell målgrupp
  • Några års arbetslivserfarenhet

Vi lägger stor vikt vid bemötande och personlig lämplighet.

För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas. Belastningsregister beställer du på polisens hemsida. Blir du kallad på intervju ska du ha med dig belastningsregistret som heter Kontroll av egna uppgifter.

Vårt behov varierar och utifrån aktuellt behov kallar vi till intervju. Intervjuer sker löpande under annonsens ansökningstid.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning

Omfattning : Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2024-06-30 23:59

Referensnummer : C180734

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 20

Kontakt

Kontaktpersoner

Abdou Touam
Rekryterare
Mobiltelefon
Cecilia Lauri
Enhetschef Bemanningsenheten
Mobiltelefon

Facklig företrädare

Fackliga företrädare Kommunal
Mobiltelefon
E-postadress

Övrigt

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

I första hand ser vi att du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.