Jobbeskrivning

Om arbetsplatsen

Är du sugen på att jobba som boendestödjare inom LSS/SOL-psykiatrin i sommar. Du kanske pluggar inom området vård och omsorg, psykiatri eller beteendevetenskap och vill tillskansa dig praktisk erfarenhet?

Vill du jobba med att skapa förutsättningar för självständighet och god livskvalitet så att vardagen för våra boende blir hanterbar och meningsfull? Vi söker dig som har ett genuint intresse av människor och vill arbeta med individuella stödinsatser.

Till våra boenden i Skultuna Stöd & service söker vi nu sommarvikarier mellan veckorna 24-33. Våra verksamheter består av fyra boenden med särskild service enligt LSS och SOL, en daglig verksamhet och boendestöd. Vi har ett nära samarbete mellan våra verksamheter och ett nära ledarskap från chef, vilket skapar lärande, helhetstänkande, variation och utveckling.

Unikt för Skultuna Stöd & service är att vi kombinerar arbetet på boendet med daglig verksamhet och boendestöd. Hos oss följer du med den boende till sin dagliga verksamhet, vilket bidrar till trygghet och god kontinuitet i stödet. För dig som medarbetare innebär det mer variation i arbetet och inga delade turer.

Skultuna kommundelsförvaltning ingår Skultuna, Romfartuna och Haraker. Folkmängden är cirka 5 500 invånare och i förvaltningen arbetar idag ca 350 personer. Vår organisation kännetecknas av närhet till politiken, med få chefsnivåer och snabba beslutsvägar.

Arbetsuppgifter

Tillsammans jobbar våra boendestödjare för att motivera och vägleda den enskilde till ökad aktivitet, delaktighet och självständighet. Genom ett salutogent arbetssätt ser vi till det friska hos varje person och skapar goda förutsättningar för ett gott liv. Du stöttar i vardagliga rutiner och uppgifter, ger individuell omsorg och uppmuntrar till att våra boende förverkligar sina personliga intressen. Förvänta dig en arbetsplats med många skratt, intressanta historier och nya vänner.

Arbetstiden är schemalagd med tjänstgöring, dag, kvällar och helger, vaken natt kan förekomma

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker minst har en gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet inom liknande arbeten sedan tidigare. Pågår du dessutom en utbildning just nu inom området för vård och omsorg, psykologi eller beteendevetenskap är detta meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

Stor vikt läggs på den personliga lämpligheten hos dig som söker. Vi letar efter dig som flexibelt kan anpassa sig efter vad dagen erbjuder för uppgifter och som är trygg och stabil i dig själv. Du arbetar bra med andra människor och uppskattar samarbete på arbetsplatsen.

I rollen som boendestödjare är du självgående och strukturerad i ditt arbetssätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter på arbetsplatsen. Du ser helheter och är intresserad av dina medmänniskor. B körkort är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning : Timavlönad

Tidsbegränsad till :
Tillträde enligt överenskommelse

Vikariaten är under veckorna 24-33

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-31

Referensnummer : 2024/00052

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 15

Kontakt

Kontaktperson

Anita Eriksson
Bemanningssamordnare
Mobiltelefon
E-postadress

Facklig företrädare

Carina Thyselius
Vision
Mobiltelefon
Telefon

Övrigt

Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:

https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla tillsvidareanställda i Västerås stad har en krigsplacering. Det innebär att du som person kan behöva tjänstgöra när det är höjd beredskap.

Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.