Jobbeskrivning

assignment image

Om arbetsplatsen

Ystads kommun har cirka 2900 engagerade medarbetare som bidrar och gör skillnad. Tillsammans skapar vi en bättre vardag för våra invånare, företag, organisationer och besökare - nu och i framtiden.

Inom social omsorgsförvaltningen arbetar cirka 1200 engagerade medarbetare som bidrar till att ge stöd och omsorg till de som behöver i vår kommun. Arbetet sker inom äldreomsorg, hemtjänst, funktionsnedsättning och socialpsykiatri, individ- och familjeomsorg.

Äldreomsorgen i Ystads kommun består av sju särskilda boende och sju hemtjänstgrupper. En del boende är centralt i Ystad och en del utanför i småorterna. Vissa hemtjänstgrupper cyklar och vissa förflyttar sig endast via bil.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är först och främst att sätta brukarnas behov och välbefinnande i fokus. I ditt arbete ingår dokumentation, upprättande och uppföljning av genomförandeplaner och att vara delaktig i utvecklingsarbete som görs på enheten.

I rollen som undersköterska kommer du att ge brukaren omvårdnad, service, socialt stöd, aktiviteter utifrån individuella behov och önskemål. Du arbetar i nära samarbete med kollegor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och chef.

Som anställd hos oss är du basen för den kvalitet och utveckling som kännetecknar vården och omsorgen i Ystad kommun.

På vår arbetsplats fokuserar vi på att erbjuda högkvalitativ vård och omsorg, och vi arbetar aktivt med BPSD för att skapa en trygg och meningsfull miljö för våra seniorer.

Vi använder också Senior Alert som ett verktyg för att säkerställa hög standard inom vården och för att kontinuerligt förbättra kvaliteten i vår omsorgsverksamhet. Hos oss har du möjligheten att vara med och påverka och bidra till en positiv utveckling för våra brukare.

Alla våra tjänster är 100% i grunden, du har möjlighet att söka om tjänstledigt ner till 75%. Du kommer att ha resurspass i ditt schema vilket betyder att du kan arbeta vissa pass på andra enheter i kommunen. Ange i din ansökan vilka enheter du är intresserad av. I hemtjänsten arbetar du dag eller kvällstjänstgöring, om du söker hemtjänst så ange i din ansökan vad du är intresserad av. På särskilt boende erbjuder vi tjänster som innehåller både dag och kvällspass.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och där erfarenhet av vårdyrket ses som meriterande. Du behöver kunna uppvisa bevis på skyddad yrkestitel eller godkända betyg/diplom från vård och omsorgsutbildning.

Du ser positivt på att utvecklas, är flexibel och ser nya förändringar som roliga utmaningar. Som person ska du ha ett genuint intresse att hjälpa våra brukare i behov av stöd i sin vardag. En av dina styrkor är att kunna se deras individuella behov och du ska drivas av en vilja att skapa de bästa förutsättningarna till en meningsfull och trygg vardag. För oss är det viktigt att du är engagerad och tycker om ditt jobb. Du är trygg i din yrkesroll och har förmågan att ta ansvar för det som krävs och bidrar med en god stämning i personalgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. Körkort är på vissa områden ett krav och för hemtjänst ska du ska ha vana vid att cykla.

Rekryteringen kan komma att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan anställningstiden är slut, vänta därför inte med din ansökan.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde : 2024-06-01
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-31

Referensnummer : C181840

Lön

Löneform : Månadslön

Förmåner

Friskvård

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 15

Arbetstid : Schema

Kontakt

Kontaktperson

Rekryteringsenheten
Mobiltelefon

Facklig företrädare

Kommunal Ystad
Facklig företrädare
Mobiltelefon

Övrigt

För att din ansökan ska behandlas behöver du lämna eller bifoga ditt CV, personligt brev, godkända betyg/diplom från vård och omsorgsutbildning samt bevis på skyddad yrkestitel. Har du inte beviset skriver du detta i ansökan. Det är också viktigt att du anger om du har körkort och varför du söker just denna tjänst och till Ystad kommun. Ange i din ansökan vilka enheter du är intresserad av. I hemtjänsten arbetar du dag eller kvällstjänstgöring, om du söker hemtjänst så ange i din ansökan vad du är intresserad av. Välkommen med din ansökan!

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.

Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.