Jobbeskrivning

assignment image

Om arbetsplatsen

På Familjebostäder tar vi inte bara omsorgsfullt hand om våra drygt 19 000 bostäder. Vi erbjuder även ett bekvämt och bekymmersfritt boende med hög grad av service. Dessutom bidrar vårt arbete och olika satsningar till Göteborgs Stads utveckling. Vi söker därför dig som tycker om vårt uppdrag och vår vision; Vi skapar morgondagens boende - tryggt, trivsamt och klimatvänligt, tillsammans med göteborgarna.
Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ägs av Göteborgs Stad. Läs mer på www.familjebostader.se

Arbetsuppgifter

Som inköpschef leder du inköpsenheten som består av 3 personer. Inköpsenheten ingår i ekonomiavdelningen och din närmaste chef är ekonomichef. Antingen är detta ditt nästa karriärsteg eller så jobbar du idag som chef men vill jobba mer långsiktigt med det affärsmässiga i ett bolag som bär ett samhällsansvar. Din uppgift är att tillsammans med gruppen vidareutveckla och säkerställa en effektiv inköpsprocess som gör att vi får ut mer av våra resurser och når en hög måluppfyllelse. Du ansvarar för att leda hela inköpsprocessen i bolaget.

Familjebostäder har en beställarorganisation med många beställare som gör stora inköp. Vi utgår från Göteborgs stads ramavtal men gör även egna upphandlingar i olika projekt. I ditt ansvar ligger att utveckla bolagets beställarkompetens och beställarroll. Du kommer att samverka med de flesta avdelningar i bolaget och här krävs både en långsiktig planering men också förmågan att hantera snabba insatser. Detta kräver att du har en god förståelse för verksamheten. I rollen ingår också att följa upp leverantörer och entreprenörer samt att utveckla samarbetet med stadens inköps- och upphandlingsorganisation. Du är bolagets representant i samverkansgrupper inom området i koncernen.

Som chef kommer du att jobba med strategiska verksamhetsfrågor och även operativt i inköpsprocessen med egna upphandlingar. Inköpschefen rapporterar till ekonomichefen som är medlem i ledningsgruppen för bolaget.Kvalifikationer

För att klara rollen krävs det att du har en högskoleutbildning inom ekonomi, inköp, juridik eller upphandling. Du behöver också ha flerårig erfarenhet av att jobba med inköp och god kunskap om LOU liksom andra upphandlingsformer. Erfarenhet av entreprenadupphandlingar är meriterande. Det krävs att du har ett ekonomiskt perspektiv och en god förståelse för kvalitet och kostnad samt avtalsförvaltning, beställarrollens betydelse och vikten av uppföljning av inköp/avtal/leverantör.

Eftersom bolaget har många beställare bör du trivas med att samarbete med olika funktioner och personer som har olika kunskaper inom området. Har du erfarenhet av att ha arbetat inom fastighetsbranschen är det meriterande. Din roll är att förbättra inköpsarbetet och därmed spara pengar, minska ledtider, kvalitetssäkra och se till att vi får ut mer av våra resurser.

Ledarerfarenhet är meriterande och som chef ska du leda en mindre enhet. Du kommer också samverka med ekonomiavdelningens övriga enheter/funktioner samt bolagets övriga avdelningar och enheter. Du behöver därför känna dig trygg i att synas och förmedla budskap ute i verksamheten. Målet är att Familjebostäder ska ha en förstklassig inköpsorganisation som gör att vi får ut mer av våra resurser än andra jämförbara bolag.

Som person motiveras du av att sätta, nå och följa upp mål och resultat. För att trivas i denna roll är du också trygg i dig själv, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer samt tar välgrundade beslut även under press. Du har förmågan att arbeta tillsammans med andra för att nå mål och agerar utifrån det gemensamma uppdraget och bidrar till helheten. Du arbetar systematiskt, organiserat och ser till att arbetet slutförs samt reflekterar ständigt över vad som kan utvecklas i verksamheten eller processen.


Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-12-03

Referensnummer : C163447

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Arbetstid : Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annelie Nyman
Ekonomichef
Mobiltelefon +46790992225
Telefon

Övrigt

Enheten du ska leda har god kompetens och är självständiga i arbetet. De har även god kunskap om verksamheten, stadens ramavtal, projektupphandlingar och stödsystem. Däremot ökar kraven och vi behöver på sikt samla våra beställningar i ett beställningssystem, sannolikt bli färre beställare, öka kunskap om avtalens innebörd och uppföljning samt landa i hur hela vår inköpsprocess ska se ut. Detta utvecklingsarbete kommer du leda.

Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Som en del av urvalsprocessen kommer vi att använda oss av personlighetstest

Familjebostäder är utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag tre år i rad, 2021, 2022 och 2023! Hos oss är stämningen trivsam och ambitionen hög. Vår värdegrund är PEPS och det innebär att vi på jobbet är positiva, engagerade, pålitliga och samspelta. Vi erbjuder ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag som tillhör Sveriges största bostadskoncern.

Framtidenkoncernen är Göteborgs allmännytta. Hos oss bor var fjärde göteborgare. Våra fastigheter med över 75 000 lägenheter är värda omkring 125 miljarder kronor och vi investerar årligen flera miljarder på göteborgsmarknaden. Vi är drygt 1200 medarbetare som varje dag jobbar för att göra Göteborg bättre.

Med fokus på att aktivt bidra till att Göteborg ska bli en jämlik och hållbar stad innebär det att du genom ditt jobb hos oss gör skillnad varje dag och därmed bidrar du till något som är viktigt på riktigt. Välkommen med din ansökan!

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta   här